Για κίνδυνο επανεμφάνισης της ελονοσίας στη χώρα μας, εάν οι αρμόδιες Αρχές δεν προχωρήσουν άμεσα σε συστηματική εφαρμογή προγραμμάτων απεντόμωσης σε όλους τους χώρους όπου διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος έχει ήδη αποστείλει από τις 6 Απριλίου σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και τον γενικό διευθυντή του ΟΛΠ.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατηνασιώτης είπε ότι εάν λάβουμε υπ’ όψιν το κοινωνικό προφίλ των μεταναστών και προσφύγων και τη σύνθεση του πληθυσμού, όπου τα ποσοστά των ατόμων υψηλού κινδύνου μεταδοτικότητας είναι υψηλά (σ.σ.: φορέας υψηλής μεταδοτικότητας ή χαμηλής, αλλά να μην έχει εκδηλώσει την ασθένεια και να έχει νοσήσει) αλλά και τις καιρικές συνθήκες για το επόμενο χρονικό διάστημα με τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι η πλέον ιδανική κατάσταση για τα κουνούπια σε όλους, ανεξαιρέτως, τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών που μπορεί να μεταφέρουν το πλασμώδιο της ελονοσίας στα ερυθρά αιμοσφαίρια σε οποιονδήποτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημείωσε, για να έχουν αποτέλεσμα οι ψεκασμοί θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, από τώρα έως τις 15 Απριλίου, γιατί πρέπει να «πετύχουμε» τα κουνούπια την ώρα που έχουν γεννήσει τα αβγά τους.

Αναφορικά με τις συνθήκες υγιεινής στους χώρους όπου διαμένουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Πλατηνασιώτης τις χαρακτήρισε ακατάλληλες και υποστήριξε ότι ήδη υπάρχουν 15 κρούσματα ψώρας. Πρόσθεσε, δε, ότι η φαρμακευτική αντιμετώπιση δεν αρκεί, καθώς χρειάζονται άριστες συνθήκες υγιεινής και απομόνωσης σε κατάλληλους χώρους των προσβληθέντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης