Μεγάλες είναι οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουν στο νοσοκομείο Κυθήρων, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι χρέη αγροτικού γιατρού κάνουν δύο γενικοί γιατροί του νοσοκομείου εκ περιτροπής.

Σύμφωνα με το Επιστημονικού Συμβουλίου (ΕΣ) του νοσοκομείου, αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά (ΙΣΠ) αυτή τη στιγμή λείπουν 15 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες των Κυθήρων – αλλά και των Αντικυθήρων μέσω του Περιφερειακού Ιατρείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Νοσοκομείο και το Περιφερειακό Ιατρείο δεν έχουν παθολόγο, γυναικολόγο, αγροτικούς γιατρούς και ακτινολόγο. Συνολικά λείπουν 15 γιατροί, ενώ έμειναν 5 γιατροί (1 καρδιολόγος, 1 αναισθησιολόγος, 1 οδοντίατρος, 1 χειρουργός και 1 γενικός γιατρός) για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Λόγω των ελλείψεων αγροτικών γιατρών η διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων, Χρ. Παπανικολάου, αποφάσισε την «εκ περιτροπής ανά μήνα μετακίνηση» δύο γενικών γιατρών του νοσοκομείου ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των Αντικυθήρων «έως και την τοποθέτηση ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο», απόφαση που όμως που σε καμία περίπτωση δε λύνει το πρόβλημα.

Το θέμα έφερε με ερώτησή της στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία ερωτά τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει έτσι ώστε να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσκλήσεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού με βάση τις ανάγκες ανάπτυξης του Νοσοκομείου Κυθήρων και του Περιφερειακού Ιατρείου Αντικυθήρων και την παροχή δωρεάν υπηρεσιών σε όλους,  ανεξάρτητα αν κάποιος είναι ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, Έλληνας ή μετανάστης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης