ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια απόφαση που οδηγεί στην ουσιαστική αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων ουσιαστικά μέχρι σήμερα πλαζ στα Βοτσαλάκια και την Φρεαττύδα έλαβε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα το ΚΑΣ αποφάσισε ότι μπορεί να δημιουργηθεί θερινός κινηματογράφος 248 θέσεων με αυτοτελές κυλικείο στα Βοτσαλάκια και αναψυκτήριο 30 τετραγωνικών μέτρων στη Φρεαττύδα. Και στις δύο ακτές το ΚΑΣ επιτρέπει τη δημιουργία οργανωμένου γκαράζ.

Πάντως, η απόφαση του ΚΑΣ είναι αρκετά αυστηρή για ορισμένα επί μέρους θέματα. Για παράδειγμα χαρακτηρίζει αυθαίρετο το υφιστάμενο εδώ και χρόνια αναψυκτήριο στα Βοτσαλάκια και δεν ενέκρινε αίτημα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων εκεί. Επίσης όλες οι εγκαταστάσεις που εγκρίθηκαν θεωρούνται αναστρέψιμες, έτσι αν υπάρξει στο μέλλον ένα συνολικό και υπεύθυνο πρόγραμμα ανάδειξης των ακτών να μπορεί να εφαρμοστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά για τα Βοτσαλάκια, όπου βρίσκονται ήδη ένα κολυμβητήριο, δύο γήπεδα τένις, ένα μικρό ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, ένα αναψυκτήριο 60 τ. μτ. επιτράπηκε στη θέση του τελευταίου η χρήση ενός χώρου στην παραλία προκειμένου να τοποθετηθούν ομπρέλες καθώς η λειτουργία κέτερινγκ στο άνδηρο του κολυμβητηρίου, αλλά χωρίς να υπάρξει η

νέα εγκατάσταση.

Στην Φρεαττύδα εξάλλου εγκρίθηκε η δημιουργία αναψυκτηρίου 30 τ. μ. με επιπλέον 30 τ. μ. υπαίθριου χώρου για τραπεζοκαθίσματα, καθώς και η λειτουργία οργανωμένου παρκινγκ 250 τ. μ. Αυστηρή εντολή ωστόσο δόθηκε για την απομάκρυνση των τεράστιων κάδων απορριμμάτων που υποβιβάζουν το χώρο αλλά και για την καθαίρεση όλων των παραπηγμάτων που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή από διάφορους συλλόγους συντελώντας σε μία εικόνα μεγάλης υποβάθμισης.

portnet

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης