Αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του όσον αφορά το θέμα των επικείμενων μέτρων στα φωτοβολταϊκά έλαβε ο Θεσσαλικός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Πάρκων (ΘΕ.Σ.Ι.Φ.) κατά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο σύνδεσμος αποφάσισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

● Να εκφράσει την πλήρη αντίθεση του στην πρόταση του ΥΠΕΚΑ για μεσοσταθμική μείωση της τιμής της kwh από Φ/Β κατά 45% καθώς θεωρεί ότι και η Κυβέρνηση επιθυμεί την εξόντωση των Φ/Β παραγωγών για να αποκομίσει άμεσα πολιτικά οφέλη , καθότι θα φανεί προς το εκλογικό σώμα ότι η ίδια στέκεται αντιμέτωπη και πολεμά τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
● Να αποστείλει ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό εκθέτοντας τις θέσεις του μικρού παραγωγού Φ/Β για την διαφαινόμενη οικονομική του εξόντωση.
● Να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ.του Συνδέσμου όπως διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους του ΥΠΕΚΑ και οποιουδήποτε άλλου εμπλεκομένου όλους τους όρους μιας νέας συμφωνίας η οποία να εξασφαλίζει την επιβίωση των επιχειρήσεων των μελών του.
● Να προχωρήσει σε προσφυγές στη Δικαιοσύνη εναντίον της επιβολής οποιασδήποτε μονομερούς και εκβιαστικής μείωσης στις συμφωνημένες τιμές πώλησης της kwh.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης