Συγκέντρωση υπέρ του «Όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα, πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο.

Η διοργανώτρια Επιτροπή Ρεθύμνου υπέρ του «Όχι», υποστηρίζει πως η συμφωνία για τη συνέχιση των μνημονίων και της λιτότητας συνθλίβει τα εργατικά δικαιώματα, οδηγώντας την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση, ενώ οι νεοφιλελεύθερες ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΔΝΤ και οι τραπεζίτες, με εκβιασμούς, απειλές και τελεσίγραφα, απαιτούν εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνία συνέχισης των μνημονίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκέντρωση, αποσκοπεί συν τοις άλλοις, στο «να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, αλλά και να αποκλείσουμε και οποιαδήποτε σκέψη για ένα μεταλλαγμένο μνημόνιο που μπορεί μελλοντικά να προέλθει από έναν συμβιβασμό με τους δανειστές» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.

«Οι προτάσεις των δανειστών είναι προτάσεις που συνθλίβουν τα εργατικά δικαιώματα, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις των εισφορών και της έμμεσης φορολογίας που κυρίως πλήττει τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα του πλούτου του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα καμιά δέσμευση για διευθέτηση του χρέους» αναφέρουν οι υποστηρικτές του «Όχι».

«Το διακύβευμα μπορεί να παίρνει οικονομική μορφή αλλά στην ουσία είναι πολιτικό: Είναι πλέον φανερό ότι οι «θεσμοί» και οι δανειστές, δεν θέλουν απλώς τις δόσεις τους, δεν επιδιώκουν απλώς να πάρουν πίσω τα «δανεικά», αλλά επιδιώκουν να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό για τις επιλογές του και για το «θράσος» του να ορθώσει ανάστημα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης