“Βουτιά” κάτω από τα 45 δολάρια σημειώνει το αργό μετά την έκθεση της Υπηρεσίας Ενέργειας (EIA) που υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την τιμή και την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η ΕΙΑ προέβη σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την τιμή του αμερικανικού πετρελαίου, γνωστού ως West Texas Intermediate, καθώς και της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στην μηνιαία έκθεσή της η EIA εκτιμά πως η τιμή πετρελαίου τύπου WTI θα διαμορφωθούν στα 49,23 δολάρια φέτος έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 49,62 δολάρια.

Στην ίδια έκθεση εκτιμάται ότι η παραγωγή πετρελαίου θα διαμορφωθεί στα 9,22 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος έναντι αρχικής εκτίμησης για 9,36 εκατ. βαρέλια.

Αυτή τη στιγμή το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παράδοσης Οκτωβρίου χάνει 1,04 δολάρια ή 2,3% στα 44,90 δολάρια το βαρέλι και το συμβόλαιο του Brent υποχωρεί 1,04 δολάρια ή 2,3% στα 48,36 δολάρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που εκτιμάται ότι θα δείξουν νέα εβδομαδιαία άνοδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης