Αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα βοήθειας εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Korea Herald».

Όπως τόνισε ο ευρωπαίος αξιωματούχος «από τον περασμένο Αύγουστο, έχει επιστρέψει το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών», καλώντας την Ελλάδα να παραμείνει προσηλωμένη στη μεταρρυθμιστική ατζέντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρει να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα, σε περίπου δύο χρόνια από τώρα» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αποδείχθηκε η δυσκολότερη υπόθεση όλων, καθώς χρειάστηκε τρία προγράμματα, ενώ οι υπόλοιπες χώρες μόλις ένα.

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις του Brexit, ο κ. Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρώπης θα συνεχιστούν σε «χαμηλότερο επίπεδο». «Το Brexit δεν είναι καλό για την Ε.Ε., επειδή η ζήτηση για τα ευρωπαϊκά προϊόντα θα συρρικνωθεί» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τον πολιτικό αντίκτυπο, ο επικεφαλής του ESM έκανε λόγο για μία «ζημιογόνα» εξέλιξη, καθώς το Brexit θα μειώσει την επιρροή της Ε.Ε. στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Καταλήγοντας ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι «η έξοδος από την Ε.Ε. αποτελεί απόφαση του βρετανικού λαού, η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή απ’ όλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης