Πανευτυχής για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο «France Football» ο Φρανσουά Μοντέστo.

Ο Γάλλος οπισθοφύλακας των «ερυθρόλευκων» παράλληλα, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα των οπαδών των Πειραιωτών, τους οποίους χαρακτήρισε «πραγματικούς οπαδούς», ενώ, μεταξύ άλλων, μίλησε για την απόφασή του να αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι από τη Μονακό, τη νέα του θέση, αλλά και για τους Ζαϊρί, Τζιμπούρ, Μιραλάς και Νικοπολίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μοντεστό στο «France Football»:

Για το πώς αισθάνεται μετά την κατάκτηση του τίτλου: «Είμαι πολύ χαρούμενος, πήρα τεράστια ικανοποίηση γι’ αυτό τον τίτλο. Έπαιξα στη μεσαία γραμμή, κάτι που είχε να γίνει πολύ καιρό. Ήταν μια μεγάλη νύχτα, ήταν ένα τεράστιο κατόρθωμα. Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ τίτλων με 38 πρωταθλήματα, επιπλέον αυτός ο τίτλος ήρθε με μια μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 6-0. Η ατμόσφαιρα ήταν καυτή, όπως όταν η Μαρσέιγ κέρδισε το πρωτάθλημα. Οι οπαδοί μας είναι πραγματικοί οπαδοί, γεμίζουν συνέχεια το γήπεδο. Έχουμε ακόμα τρία ματς για να πανηγυρίσουμε».

Για την απόφασή του να αφήσει τη Μονακό για να έρθει στον Πειραιά: «Είχα εντυπωσιαστεί από τα λόγια του προέδρου. Αρχικά, δεν ήμουν πολύ ζεστός να υπογράψω στην Ελλάδα, όμως η σοβαρότητα του συλλόγου, και οι εγκαταστάσεις με έπεισαν. Ο στόχος μου ήταν να κερδίσω τον τίτλο σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, με μικρή δημοσιότητα. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2012, και είμαι βέβαιος ότι θα έχω την ευκαιρία να παίξω ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τη γαλλική …παροικία του Πειραιά (Ζαϊρί, Τζιμπούρ και Μιραλάς):
«Μιραλάς και Ζαϊρί είναι αρκετά γνωστοί, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος πέρασε από τη Μπορντό. Αλλά και ο Τζιμπούρ, ο οποίος ήρθε σε μας τον Ιανουάριο, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, αφού είναι παίκτης με πολλές δυνατότητες. Η δύναμη όμως του Ολυμπιακού είναι πως είναι ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους Νικοπολίδη και Βαλβέρδε: «Ένας παίκτης – θρύλος, ο Νικοπολίδης, ο οποίος είναι ο αρχηγός στα αποδυτήρια, έχει δέκα τίτλους και πρωτάθλημα Ευρώπης, μας βοηθά να αφομοιώσουμε τη νοοτροπία του συλλόγου. Ο προπονητής μας Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι αυτός που μας ζητά το όμορφο ποδόσφαιρο με τη μπάλα στο έδαφος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης