Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Vladimir Putin, έγραψε σε άρθρο του σε ρωσική εφημερίδα, το οποίο θα δημοσιευτεί σήμερα, ότι επιθυμεί να φέρει ξανά κοντά τα πρώην κράτη-μέλη της Σοβιετικής Ένωσης δημιουργώντας μια «Ευρασιατική Ένωση», μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters. Όπως υπογραμμίζει, στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού οικονομικά σχηματισμού ο οποίος θα μπορεί να ανταποκριθεί με ευελιξία και αποτελεσματικότητα στις προκλήσεις που εμφανίζονται λόγω της παγκόσμιας κρίσης χρέους.

Πρόκειται για την πρώτη του δήλωση σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας λίγο πριν τη διαφαινόμενη επιστροφή του στο Κρεμλίνο ως πρόεδρος της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η καινούρια ένωση θα οικοδομηθεί πάνω στην υπάρχουσα τελωνειακή ένωση με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν, η οποία το 2011 θα καταργήσει όλα τα εμπόδια στο εμπόριο μέσω της ελεύθερης μετακίνησης κεφαλαίων και εργατικού δυναμικού. Δε θα σταματήσουμε όμως. Έχουμε θέσει έναν φιλόδοξο στόχο: να πετύχουμε ένα υψηλότερο επίπεδο ολοκλήρωσης στην Ευρασιατική Ένωση.

Ο Vladimir Putin ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι θα δηλώσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης