Ο αρχηγός του ουγγρικού κράτους, Παλ Σμιτ, στο επίκεντρο μιας υπόθεσης λογοκλοπής για τη διδακτορική του διατριβή, αρνείται να παραιτηθεί θεωρώντας ότι «δεν υπάρχει σχέση» μεταξύ της διατριβής του και του αξιώματος του αρχηγού του κράτους.

Ο πρόεδρος Παλ Σμιτ μίλησε στην κρατική τηλεόραση σήμερα το βράδυ. Από τον Ούγγρο πρόεδρο αφαιρέθηκε στις 29 Μαρτίου το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Σεμελβάις (Semmelweis), το οποίο χαρακτήρισε «λογοκλοπή» τη διατριβή του για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που υποστηρίχθηκε πριν από είκοσι χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν όλα ζητήσει την παραίτηση του προέδρου, ο οποίος επέστρεψε χθες Πέμπτη στη Βουδαπέστη, από μια επίσκεψη στη Νότια Κορέα, αλλά απέφυγε τον Τύπο, ο οποίος τον περίμενε στο αεροδρόμιο.

Η ουγγρική εφημερίδα HVG είχε παρουσιάσει στις αρχές του Ιανουαρίου αποσπάσματα από την διατριβή του Παλ Σμιτ που εμφανίζεται ως μια μετάφραση ενός κειμένου στη γαλλική γλώσσα ενός Βούλγαρου εμπειρογνώμονα του Νικολάι Γκεοργκίεφ: «Η επανάληψη της εργασίας του Βουλγαρου Γκεοργκίεφ, σε 180 από τις 215 σελίδες της διατριβής του Παλ Σμιτ δημιουργεί υποψία λογοκλοπής», σημειώνει η ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης