Το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Πρώτος σε ψήφους των διδασκόντων αναδείχθηκε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Θάνος Δημόπουλος. Δεύτερος ο πρώην αντιπρύτανης του Ιδρύματος επίσης από την Ιατρική Σχολή κ. Γιώργος Κρεατσάς, τρίτος ο νυν αντιπρύτανης του Ιδρύματος κ. Θωμάς Σφηκόπουλος και τέταρτος ο κ. Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, Κοσμήτορας της Φυσικομαθηματικής Σχολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέμπτη εξελέγη η νυν γραμματέας της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) κυρία Ευγενία Μπουρνόβα και ακολουθούν η κυρία Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, η κυρία Ελένη Ματζουράνη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και η κυρία Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Η συμμετοχή στις εκλογές άγγιξε το ποσοστό του 80%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ψήφισαν 1.504 μέλη ΔΕΠ από 1.897 που είναι εγγεγραμμένοι διδάσκοντες.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές άρχισαν τη Δευτέρα, το πρωί και συνεχίστηκαν μετ’ εμποδίων, καθώς είχε γίνει κατάληψη στην αίθουσα Δικτύων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία έληξε χθες. Τελικά ύστερα από παράταση που δόθηκε δύο φορές και έληγε σήμερα στις 6 το απόγευμα, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές και στο παλαιότερο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης