«Η επιτυχία σε μια δημόσια ομιλία ή σε μια τηλεοπτική εμφάνιση προϋποθέτει να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Αν δεν σου αρέσει και το βλέπεις σαν αναγκαίο κακό, τότε χρειάζεται να εκπαιδευτείς…».

Τα κλειδιά της τέχνης στην επικοινωνία, παραδίδει μέσα από το βιβλίο του, ο καθηγητής κ. Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με «156 τεχνικές παρουσίασης», όπως τιτλοφορείται η νέα έκδοσή του επικοινωνιολόγου, παραδίδει στον αναγνώστη ένα άρτιο και ολοκληρωμένο οπλοστάσιο, γεμάτο από την πολύχρονη εμπειρία του, τις βαθυστόχαστες νουθεσίες του , τις συνεργασίες, αλλά και τον επικοινωνιακό ομφάλιο λώρο που συνδέει τον ομιλητή με το κοινό του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η ρητορική έχει πέντε στάδια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επινόηση – Η ιδέα πλαίσιο
Διευθέτηση – Οργάνωση των επιχειρημάτων
Μνήμη – Μάθηση και απομνημόνευση της ομιλίας
Ύφος – Πώς το λέτε και πώς ακούγεται.
Εκφορά του λόγου – Η ομιλία, η σωστή άρθρωση, ο σωστός τονισμός

Η ρητορική έχει και κάτι ακόμα: ΕΣΕΝΑ».

Μέσα, λοιπόν, από το ύφος της δημοσιογραφικής, πολιτικής, κλαδικής, διαφημιστικής (κ.τ.λ) παρουσίασης, ο συγγραφέας εξηγεί απλά και απέριττα τον τρόπο που με παραδείγματα ο ομιλητής εμπνέει σεβασμό:

-«Έχεις ένα μειονέκτημα, ένα ελάττωμα, ένα πάθος. Πες το πρώτος. Έτσι κερδίζεις το σεβασμό του συνομιλητή σου και τον αποστομώνεις».

-«Είναι εύκολο να κολλήσεις τον άλλο στον τοίχο μόλις περιγράψει ένα πρόβλημα. Ρώτησέ τον: «Έχετε κάποια λύση;».

Σε ποιους, ωστόσο, απευθύνεται η έκδοση; Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όλο και περισσότεροι ,όλο και περισσότερο έχουν ανάγκη να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στη δημόσια ομιλία. Εκτός από τους επαγγελματίες, οι οποίοι μας έρχονται άμεσα στο μυαλό μας (δικηγόροι, διδάσκοντες, πολιτικοί…) είναι και πάρα πολλοί άλλοι. Φοιτητές από τους οποίους ζητούν να παρουσιάσουν μια εργασία σε κάποιο μάθημα, υποψήφιοι διδάκτορες που χρειάζεται να υποστηρίξουν τη διδακτορική διατριβή τους, μέλη των startups που μέσα σε δεκαπέντε λεπτά πρέπει να πείσουν ένα επενδυτικό σχήμα να τους χρηματοδοτήσει με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ, αλλά και επιστήμονες που καλούνται σε συνέδρια, πωλητές, ομιλητές σε όλα αυτά τα φόρουμ όπου καλούνται σε είκοσι λεπτά να εντυπωσιάσουν το κοινό.

Δύσκολο, πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Ευκολότερο αν διαβάσει κάποιος, ενστερνιστεί και εφαρμόσει τα «156 μαθήματα για τις τεχνικές παρουσίασης».

ΤΟ WHO IS WHO

Ο κ. Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος είναι Πτυχιούχος του ΟΠΑ. Κάτοχος ΜΒΑ Kingston University. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην εξ αποστάσεως διαδικτυακή εκπαίδευση από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και πιστοποιημένος στα social media.

Έχει εργαστεί ως ανώτερο και ανώτατο στέλεχος σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, διαφήμισης Σήμερα εργάζεται στην εκπαίδευση ως καθηγητής, εισηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στην Πυροσβεστική Ακαδημία και σε πλήθος επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στην πολιτική επικοινωνία.

Σήμερα διδάσκει στο Athens International College. Είναι Ομιλητής σε συνέδρια και αρθρογραφεί σε κλαδικά έντυπα. Έχει εκδώσει πέντε βιβλία για την Ηγεσία , την Πώληση, την Προσωπική Ανάπτυξη, το Γάμο, το Μάρκετινγκ και δύο ποιητικές συλλογές. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Γλωσσολογίας και Λαϊκής Παράδοσης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ασχολείται με τη φωτογραφία και έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς. Είναι ακτιβιστής αιμοδότης.

Παρουσίαση Βιβλίου

Η παρουσίαση του βιβλίου «156 μαθήματα για τις τεχνικές παρουσίασης» του Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ – ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 20:00 στο ίδρυμα Θεοχαράκη, οδός Βας. Σοφίας και Μέρλιν.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι: κα Ξένια Κούρτογλου, MSc., Iδρύτρια Focus Bari & Resilience Expert, κος Τάκης Σπηλιόπουλος, Δημοσιογράφος, ο κος Κωνσταντίνος Κεσεντές Managing director του Athens International College και ο συγγραφέας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης