Ιδού ο συμψηφισμός!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2008, 15:24
Ιδού ο συμψηφισμός!

Όλοι οι πολίτες δεξιοί και αριστεροί (ασχέτως αν η κυβέρνηση έβαλε το χεράκι της ή αν η Δικαιοσύνη το έφτιαξε μόνη της), είναι πεπεισμένοι ότι το κουκούλωμα κλίνεται σε όλες τις πτώσεις… Το κουκούλωμα του κουκουλώματος, το κουκούλωμα, ω! κουκούλωμα…

Το πρώτο κουκούλωμα είναι το λάδωμα της πολιτικής σκηνής από μαύρο χρήμα. Δεν πάνε να λένε ό,τι θέλουν, ότι λαδωνόμαστε στη Γερμανία ή στις ΗΠΑ, εμείς δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Εδώ είναι μπαλκάνια και δεν λαδώνεται κανένας. Το δεύτερο κουκούλωμα αφορά την πολιτική διαχείριση της κρίσης που ξέσπασε με τις αποκαλύψεις της γερμανικής και της αμερικανικής Δικαιοσύνης. Τα πράγματα οδηγούνται σταθερά, από την αρχή, στο δρόμο που έχουμε χαράξει με τις υποκλοπές, με τα ομόλογα, με τα καρτέλ, με τους κουμπάρους κλπ… Το τρίτο κουκούλωμα είναι νομικό και αφορά τους συμμετέχοντες. Και όλοι οι εμπλεκόμενοι, πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα, μπορούν να είναι σίγουροι ότι τουλάχιστον για δύο χρόνια θα κυκλοφορούν ελεύθεροι και θα διαμορφώνουν τα στοιχεία προς όφελός τους ή θα εξαφανίσουν στοιχεία που τους ενοχοποιούν και ακόμα δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε στον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens, τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος αντιμετωπίζεται ως κατηγορούμενος, ενώ οι άλλοι καλούνταν, έως τώρα, ως μάρτυρες. Είναι πραγματικά, όπως βλέπουμε, πολύ διακριτικός ο χειρισμός του, γιατί είναι ο μόνος άνθρωπος που γνωρίζει τα πάντα και δεν ξέρουν πώς θα αντιδράσει. Έτσι δεν του πολυκολλάνε, για να μην τα πάρει στο κρανίο και αλλάξει υπερασπιστική τακτική. Σαν ωρολογιακή βόμβα τον αντιμετωπίζουν. Η προσπάθεια, είναι προφανές ότι, αποσκοπεί στο να αντιμετωπιστεί με πολύ χαλαρό και ευγενικό τρόπο και κατά προτίμηση να μην είναι αυστηρή η Δικαιοσύνη μαζί του, τουλάχιστον μέχρι τη δίκη, μετά από 2-3-4-5 χρόνια. Δεν είναι δυνατόν ο Χριστοφοράκος να αντιμετωπιστεί όπως αντιμετωπίστηκε η 34χρονη ερωμένη του Ζαχόπουλου, ή όπως οι δικηγόροι, εργατολόγοι και άλλοι εμπλεκόμενοι στην άλλη υπόθεση. Στην άλλη υπόθεση κάνουμε επίδειξη δύναμης και καταπατάμε τα δικαιώματα των κατηγορούμενων. Εδώ όλα πρέπει να λειτουργήσουν υπέρ των κατηγορούμενων, ακόμα και σε λεπτομέρειες, γιατί οι άνθρωποι ξέρουν πολλά για πολλούς και ακόμα δεν έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες για εν ενεργεία πολιτικούς, δηλαδή κοινοβουλευτικούς. Γι’ αυτό είπα ότι το κουκούλωμα κλίνεται σε όλες τις πτώσεις.

Η κατάπτωση αφορά φυσικά την κυβέρνηση και την πολιτική γενικά, γιατί μετά από όλα αυτά δεν νομίζω να έχει μείνει κανένας πολίτης που να μην είναι σίγουρος όχι μόνον για το λάδωμα και για το πολιτικό χρήμα, αλλά και για την ασυλία την οποία εξασφαλίζουν τα πολιτικά πρόσωπα στους εαυτούς τους. Δεν είναι το ίδιο πράγμα, όμως, για τον Παπανδρέου και για τον Καραμανλή. Ο Παπανδρέου έμαθε το 2008 κάποια στοιχεία που εμπλέκουν - όχι ότι είναι και ένοχοι - πολιτικά πρόσωπα για ό,τι έκαναν πριν ο ίδιος εκλεγεί αρχηγός, δηλαδή πριν από το 2004. Για τους κοινοβουλευτικούς έχει ήδη επέλθει παραγραφή των ποινικών ευθυνών. Παρόλα αυτά, αμέσως επιβάλει τις πολιτικές ευθύνες και θέτει εκτός κόμματος Μαντέλη και Τσουκάτο, πριν να επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Και καλεί τον πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο και να συστήσουν εξεταστική επιτροπή για να ερευνήσει.

Αντιθέτως, ο Καραμανλής μαθαίνει το 2008 για πράγματα που έχουν γίνει το 2005, το 2006 και το 2007. Δηλαδή αν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, δεν έχει ακόμα επέλθει παραγραφή των ποινικών ευθυνών. Αυτή επέρχεται το καλοκαίρι του 2009, όταν θα διακόψει η Βουλή τις εργασίες της για διακοπές…  Ζητάει το ΠΑΣΟΚ να μην διαλυθεί η Βουλή φέτος για διακοπές, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, αλλά η κυβέρνηση δεν το δέχεται. Για να μην υπάρξει και άλλος φόβος, σαν αυτόν που φάνηκε τώρα ότι μπορεί να εμπλέκεται κάποιο πολιτικό πρόσωπο, τερματίζεται και η προδικασία και πάμε σε τακτική ανάκριση χωρίς πόρισμα και χωρίς να έχει απαγγελθεί κατηγορία εναντίον συγκεκριμένων ατόμων. Ούτε του Χριστοφοράκου. Ο Χριστοφοράκος έχει πει από την αρχή ότι, επειδή εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, πρέπει ο φάκελος να πάει στη Βουλή και αν πρέπει κάποιος να δικαστεί από μη πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να δικαστεί μαζί με τα πολιτικά πρόσωπα.

Τώρα λοιπόν είμαστε στο σημείο που πέφτει το κουκούλωμα γενικώς και σε όλες τις πτώσεις. Μπήκαμε στον Ιούλιο, ξεκινάνε τα μπάνια του λαού, ασχέτως αν δεν έχουμε πια λεφτά όλοι ή σχεδόν όλοι να κάνουμε διακοπές ένα μήνα ή μια εβδομάδα… σου λέει θα το ξεχάσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Συνταγή υποκλοπών και ομολόγων. Τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά πάντως οπωσδήποτε τον επόμενο ένα χρόνο μέχρι να παραγραφούν οι ποινικές ευθύνες για κοινοβουλευτικά πρόσωπα, δεν θα ακούσουμε ξανά τίποτα. Του χρόνου τον Ιούνιο μαζί με την παραγραφή έχουμε και ευρωεκλογές. Ποιος θα ασχολείται πάνω στις εκλογές με την παραγραφή; Κι εν πάση περιπτώσει έχουμε έναν χρόνο να κυβερνήσουμε. Και το ΠΑΣΟΚ να ανατρέψει τους συσχετισμούς και τα προγνωστικά. Τότε θα κάνει η κυβέρνηση τον συμψηφισμό. Όχι τώρα. Τότε θα έχουμε 1-2-3-4-5-6 πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και άλλους τόσους της ΝΔ για τους οποίους έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες. Δυο δικοί σας και δυο δικοί μας. Τρεις δικοί σας πριν το 2004, τρεις δικοί μας μετά το 2004. Τα ίδια μούτρα έχουμε. Πάρε τη σκούφια σου και βάρα με… Αυτό είναι το σχέδιο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2008, 15:24