Η εξέλιξη της υπόθεσης του Julian Assange με τη φυλάκισή του και τη δίκη σε βρετανικό δικαστήριο για την έκδοσή του στις ΗΠΑ, αποτελεί την κορύφωση μίας αισχρά απαράδεκτης μεθόδευσης των αμερικανικών και βρετανικών Αρχών (και των σουηδικών σε κάποια φάση) στην οποία όμως εμπλέκεται ο κυβερνητικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ όσο και αν σας φαίνεται παράξενο.

Μιλώντας από προσωπική γνώση μιας μακρόχρονης πορείας ουσιαστικής υποστήριξης του Julian Assange από τότε που ήταν ακόμη στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία που υπάρχουν στο άρθρο, ώστε να γίνουν γνωστά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα παιχνίδια που παίχθηκαν πάνω στην πλάτη αυτού του ανθρώπου, ο οποίος αποκάλυψε στοιχεία τα οποία αποτελούν θησαυρό πληροφοριών για την Ελλάδα, τα ιδανικά και αξίες του Ελληνισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα όμως αυτή η δημοσίευση έχει και χαρακτήρα προστασίας της Ελλάδας από πιθανές μελλοντικές νομικές περιπέτειες αν εκδοθεί ο Julian Assange στις ΗΠΑ και ξεκινήσει αναζήτηση ευθυνών από πρόσωπα και ομάδες που προκάλεσαν τέτοια εξέλιξη. Παρουσιάζοντας πρόσωπα και καταστάσεις στην Ελλάδα που αφενός προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να πετύχουμε την απελευθέρωσή του και οι άλλοι αφετέρου παρεμποδίζουν αυτές τις ενέργειες και ουσιαστικά τον κρατούν στην φυλακή και τον οδηγούν σε έκδοση στις ΗΠΑ, όπου πιθανώς να του συμβεί το μοιραίο, προστατεύεται η Ελλάδα από πιθανές νομικές ενέργειες στο μέλλον. Διότι αποκαλύπτονται πρόσωπα για καταστάσεις τα οποία δεν λειτούργησαν προς συμφέρον της Ελλάδας, αλλά χρησιμοποιώντας τις ιδιότητές τους με τρόπο βέβαια παράνομο και αντεθνικό. Συνεπώς εκτός από την ενημέρωση των πολιτών για να γνωρίζουν ποιος έκανε τι και πότε με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις αποκαλύψεις για νομική προστασία της πατρίδας μας αν υπάρξει νομική κίνηση.

Μία θεατρική παράσταση υποκρισίας με σενάριο την… υποστήριξη του Julian Assange δίνεται στην Ελλάδα από πολιτικούς, κάποιους δημοσιογράφους και άλλους, που ως κυβέρνηση εξόρκισαν και εξορκίζουν την υποστήριξη του Julian Assange, ιδρυτή του Wikileaks, μέσω της παροχής τιμητικής ελληνικής ιθαγένειας και την απελευθέρωσή του στην Ελλάδα.

Οι Χαρίτσης, Θεοδωρικάκος και Βορίδης ύψωσαν προσωρινά φράγματα για να μην οδηγηθεί ο Assange στην ελευθερία όταν η κίνηση, την οποία υποστηρίζει το ΑΚΚΕΛ και εργάζεται, βρήκε έναν συνδυασμό γεγονότων και ενεργειών για να τιμηθεί ο Assange για την προσφορά του στην Ελλάδα, τις αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού μέσω τιμητικής πολιτογράφησής του ως Έλληνα και να απελευθερωθεί προς την Ελλάδα. Οι αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Βρετανία θα ήταν (και είναι) επίσης εργαλείο πίεσης προς τους ξένους δεσμοφύλακες του Assange, ενώ ακόμη και το σενάριο της ανταλλαγής του με Βρετανούς και Αμερικανούς αιχμαλώτους μισθοφόρους θα μπορούσε να διευκολυνθεί πολύ με αυτή τη διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΑΚΚΕΛ υποστήριζε και συμμετείχε σε κινήσεις απελευθέρωσής του από τότε που ο Assange βρισκόταν στην πρεσβεία του Ισημερινού. Όταν δεν ήταν εφικτό για το Κόμμα Πειρατών να στείλει επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση για τιμητική πολιτογράφηση του Assange, την επιστολή έστειλε το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας και στη συνέχεια το ΑΚΚΕΛ έστειλε στους υπουργούς Θεοδωρικάκο και Βορίδη, με τη διαδικασία να είναι σε εκκρεμότητα μέχρι σήμερα. Οι υπουργοί, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, που απάντησαν, δεν περίμεναν την επίσημη υποβολή του αιτήματος από διεθνή ομάδα αλλά βιάστηκαν να «δώσουν στίγμα» υπακοής σε ΗΠΑ και Βρετανία. Άλλη μία απόδειξη ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι ίδιοι, συμπεριφέρονται το ίδιο στις ίδιες καταστάσεις.

Συνοπτικά, με εξαίρεση τον Θεοδωρικάκο, που δεν απάντησε καν στο ΑΚΚΕΛ, οι Χαρίτσης και Βορίδης απάντησαν με εκπληκτικά πανομοιότυπο τρόπο λες και δεν απάντησαν εκείνοι ουσιαστικά αλλά μία μόνιμη “παράγκα” στο Υπουργείο Εσωτερικών που υπάρχει και διατηρείται ανεξαρτήτως κυβερνήσεως. Ισχυρίστηκαν ότι οι προϋποθέσεις «δεν συντρέχουν/δεν εμπίπτουν σε αυτές». Οι δύο προβληματικές απαντητικές επιστολές παρουσιάζονται δίπλα-δίπλα (τα σήματά τους είναι πρόσθετα).

 

Το γεγονός που τις καθιστά προβληματικές πρώτα από όλα είναι όχι μόνο η ομοιόμορφη έκφραση, αλλά το γεγονός που γνώριζαν ότι διεθνής ομάδα θα υποβάλει το αίτημα τιμητικής πολιτογράφησης και η μέχρι τότε επικοινωνία είχε ενημερωτική φύση, ώστε να γνωρίζει και η κυβέρνηση (αρχικά του ΣΥΡΙΖΑ και μετά της ΝΔ) και να μην αιφνιδιαστεί και αντιδράσει αψυχολόγητα. Αυτοί τοποθετήθηκαν αρνητικά ΠΡΙΝ υποβληθεί επίσημο αίτημα από τη διεθνή ομάδα ενώ σε επικοινωνίες που υπήρξαν μαζί τους, είχαν ενημερωθεί για αυτό και μάλιστα ότι μόνο το γεγονός της ύπαρξης της διεθνούς ομάδας αποτελούσε ικανοποίηση τουλάχιστον κάποιων βασικών διατάξεων των κανονισμών για τιμητική πολιτογράφηση, αν όχι όλων.

ΔΕΝ είναι τυχαία η αρνητική στάση και των δύο υπουργών (που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι τόσο αυτοί όσο και οι πολιτικοί χώροι τους διαφέρουν πολύ) και ούτε μάλιστα ΠΡΙΝ τους δοθούν επίσημα στοιχεία. Ειδικά ο Χαρίτσης, έβαλε τον Ειδικό Γραμματέα να απαντήσει ότι ο υπουργός δεν θα εξετάσει την υπόθεση (ώστε να φανεί δήθεν ότι δεν γνώριζε) ενώ ο Βορίδης μιλάει για “εν λόγω αλλοδαπό”, ούτε καν αναφέρει τη λέξη “Assange”! Έπεσε τσεκούρι, ακόμη και στη λέξη “Assange”!

Από το 2019, όμως, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι συνδεδεμένοι μαζί του με διάφορους τρόπους (ακόμη και σήμερα οι “φευγάτοι” της Νέας Αριστεράς) έχουν ξετινάξει στη χρησιμοποίηση την υπόθεση του Assange την στιγμή που ο υπουργός Χαρίτσης και ο Τσίπρας και προφανώς άλλα στελέχη της κυβέρνησης είχαν πουλήσει καθαρά τον Assange και ούτε καν περίμεναν να δουν επίσημα το κείμενο τυπωμένο στα χέρια τους με την αιτιολόγηση για την τιμητική πολιτογράφηση αυτού του ανθρώπου ως Έλληνα. Ακόμη και σήμερα τον εκμεταλλεύονται ενώ ο Βαρουφάκης έχει “αξιοποιήσει” ακόμη και τον πατέρα του Assange. Δημοσιοποιήσαμε και γνωρίζουν εδώ και χρόνια για τον Χαρίτση τι έκανε με τον Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου του αλλά απλώς δεν τους ενδιαφέρει. Το ΑΚΚΕΛ όμως καλεί τους πολίτες να μην τσιμπούνε από τα ΣΥΡΙΖέικα ούτε βέβαια και από της ΝΔούλας τα τρολ και ασπόνδυλα ανθρωπάκια που και αυτά εκμεταλλεύονται την υπόθεση του Assange. Ίδιοι είναι όλοι τους, διαφορετικές πτέρυγες της ίδιας αποχέτευσης. Οι παγιδευμένοι του ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να δουν τώρα ποιοι πραγματικά δουλεύουμε για την απελευθέρωση του Assange και την απόδοση τιμής σε αυτόν.

Μία δυνατότητα που θα μπορούσε να εξελιχθεί σωτήρια για τον Assange, σχετίζεται άμεσα με τη διαδικασία από το ΑΚΚΕΛ για τιμητική πολιτογράφηση και αφορά στη δυνατότητα να υπάρξει ανταλλαγή του Assange με Αμερικανούς και Βρετανούς μισθοφόρους στην Ουκρανία, αιχμαλώτους των Ρώσων. Το ΑΚΚΕΛ έχει δημοσιοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα η οποία είναι σε κάποιο βαθμό γνωστή τόσο στη Βρετανία όσο και στη Ρωσία. Εξαρτάται από τη ρωσική πλευρά αν θα συνδέσει την απελευθέρωση Αμερικανών και Βρετανών μισθοφόρων με την απελευθέρωση του Assange και η διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης θα δώσει απάντηση στο ερώτημα “πού θα απελευθερωθεί ο Assange;”. Έχει σημασία επίσης ότι υπάρχει ως δυνατότητα ακόμη και αν αποφασιστεί η έκδοση του Assange στις ΗΠΑ. Απλώς τότε οι Βρετανοί δεν πρέπει να περιμένουν Βρετανό να απελευθερωθεί. Ο Assange θα είναι στις ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης