Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένα χωριό της Γαλλίας βαρέθηκε με τους οδηγούς να τρέχουν καθώς περνάνε από αυτό και έκανε πράξη μία ιδιαίτερα πρωτότυπη τακτική, η οποία ανυπομονούμε να δούμε εάν λειτουργεί ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήθως για να πείσουν τους οδηγούς να πηγαίνουν πιο αργά, οι δήμοι τοποθετούν σαμαράκια, πινακίδες και προειδοποιήσεις για έλεγχο της ταχύτητας με ραντάρ και κάμερες. Το συγκεκριμένο όμως χωριό στη Γαλλία απλά αποφάσισε να γεμίσει το δρόμο με ακανόνιστες άσπρες λωρίδες.Πολλοί επικριτές υποστηρίζουν ότι η τακτική αυτή απλώς θα μπερδέψει τους χρήστες των δρόμων και θα οδηγήσει σε κινδύνους.

Το χωριό Bauné στη δυτική Γαλλία απέχει περίπου μια ώρα από το Λε Μαν και από αυτό περνούν τρεις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Στη διασταύρωση τους, οι οδηγοί συχνά κινούνται με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με τους κατοίκους να ψάχνουν τρόπους να τους κάνουν να ελαττώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Περνούν 2.300 οχήματα ημερησίως και πολλοί αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα εδώ, όπως και σε όλα τα άλλα αγροτικά χωριά της Γαλλίας”, δήλωσε ο Grégoire Jauneault, αντιδήμαρχος του Loire-Authion. “Οι οδηγοί δεν σέβονται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, οπότε έπρεπε να προβούμε σε άλλες ρυθμίσεις”.

Αυτό οδήγησε την πόλη να ζωγραφίσει τις περίεργες, διασταυρούμενες γραμμές, οι οποίες, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, θα τραβούσαν την προσοχή των οδηγών και θα τους ανάγκαζαν να επιβραδύνουν. Η βαφή των γραμμών κόστισε 5.000 ευρώ και είναι αντιολισθητική, ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο τους οδηγούς ή τους ποδηλάτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης