Εκκίνηση για την Supersport BMW S 1000 RR

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009, 14:12
Νίκος Κορόβηλας
Εκκίνηση για την Supersport BMW S 1000 RR

Στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike που θα διεξαχθεί στο Phillip Island της Αυστραλίας την 1η Μαρτίου 2009, δύο μοτοσικλέτες BMW θα κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά στη γραμμή εκκίνησης.

Μετά τις τελευταίες δοκιμές στο Portimao και τη Valencia, οι αναβάτες Troy Corser και Ruben Xaus δηλώνουν αισιόδοξοι για το μέλλον ενώ στην ομάδα της BMW Motorrad Motorsport επικρατεί κλίμα ευφορίας. Οι αγωνιστικές μοτοσικλέτες θα έχουν αρκετές ομοιότητες με τα μοντέλα παραγωγής, επιτρέποντας στο κοινό να ταυτιστεί ακόμα περισσότερο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αθλήματος. Εξάλλου το μοντέλο παραγωγής, ετοιμάζεται με ιδιαιτέρα γοργούς ρυθμούς.

H νέα από κάθε άποψη μοτοσικλέτα με τον τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 999cc είναι ιδιαίτερα συμπαγής και ξεχωρίζει για το χαμηλό της βάρος, το οποίο ανέρχεται σε 183 kg (κενή υγρών).

 

Ο κινητήρας διαθέτει μία ιδιαίτερα συμπαγή κυλινδροκεφαλή και έχει μικρό πλάτος. Οι βαλβίδες κινούνται από χαμηλού βάρους ωστήρια τα οποία έχουν διαστάσεις επιπέδου της Formula 1. Η κατασκευή τους εξασφαλίζει τη λειτουργία του κινητήρα σε πολύ υψηλές στροφές και προσφέρει μεγάλη ελευθερία στη σχεδίασή του, όσον αφορά στη ροπή και την ισχύ.

Για μια supersport μοτοσικλέτα όπως είναι η BMW S 1000 RR, θα διατίθεται ένα νέο εξελιγμένο σπορ σύστημα ABS με τέσσερις διαφορετικές ρυθμίσεις, καθώς και το σύστημα δυναμικού ελέγχου πρόσφυσης DTC (traction control).

Η αρχή λειτουργίας του συστήματος ελέγχου της πρόσφυσης προέρχεται κατευθείαν από τους αγώνες. Η ξεχωριστή σχεδίαση της S 1000 RR αντικατοπτρίζει το γενικότερο στυλ της κατηγορίας και εκπροσωπεί ξεκάθαρα τη μάρκα BMW.

 

Η νέα S 1000 RR θα είναι διαθέσιμη σε τέσσερα χρώματα: μεταλλικό ασημί Mineral, μεταλλικό πράσινο Acid, μεταλλικό γκρι Thunder και λευκό Alpine/μπλε Lupine/κόκκινο Magma που βασίζεται στα αγωνιστικά χρώματα της BMW Motorrad.

Η μοτοσικλέτα παραγωγής BMW S 1000 RR θα παρουσιαστεί στο κοινό στις αρχές του καλοκαιριού του 2009 και θα είναι διαθέσιμη στα τέλη του έτους, ενώ οι Επίσημοι Έμποροι μοτοσικλετών BMW μπορούν να δέχονται από τώρα παραγγελίες.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009, 14:12