Ο πιλότος του μονοθέσιου του Ολυμπιακού Davide Rigon, ο Craig Dolby, ο Max Wissel, ο Giorgio Pantano και ο Enrique Bernoldi ήταν μεταξύ των αστέρων πιλότων της Superleague Formula που δοκίμασαν το καινούργιο video game του Πρωταθλήματος κατά την διάρκεια του πρόσφατου αγώνα στο Donington Park.

Τα πανίσχυρα αγωνιστικά μονοθέσια των 750bhp της Superleague Formula by Sonangol, από τον Σεπτέμβριο του 2009 θα έλθουν ακόμη πιο κοντά στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, μέσα από ένα video game που θα δίνει την δυνατότητα στους φιλάθλους να οδηγήσουν και οι ίδιοι το αυτοκίνητο της ομάδας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το παιχνίδι είναι καταπληκτικό και νομίζω πως οι φίλοι του ποδοσφαίρου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα το λατρέψουν» είπε ο Craig Dolby, ο οποίος κέρδισε τη δεύτερη θέση στο Super Final του Donington για λογαριασμό της Tottenham Hotspur καθώς και το χρηματικό έπαθλο των 70.000 Euro.

«Οι χρόνοι που κάναμε στο παιχνίδι ήταν πολύ κοντά στους πραγματικούς της ημέρας των αγώνων. Αυτό σημαίνει ότι οι φίλαθλοι μετά την παρακολούθηση των αγώνων της Κυριακής, θα έχουν την δυνατότητα να προσπαθήσουν να χτυπήσουν τους δικούς μας χρόνους από το σπίτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώην πιλότοι της Formula 1, Giorgio Pantano (AC Milan) και Enrique Bernoldi (Flamengo) επίσης απόλαυσαν την ψηφιακή τους κούρσα στο Βρετανικό σιρκουί, μέσα από το video game που σχεδιάστηκε από τις Media Game και Image Space Incorporated, δημιουργούς και των παιχνιδιών rFactor, F1 Challenge και NASCAR Thunder.

«Έπαιξα το παιχνίδι το Σάββατο πριν τους προκριματικούς και πραγματικά το απόλαυσα» είπε ο Giorgio Pantano, ο οποίος κατέλαβε την τέταρτη θέση στον πρώτο αγώνα του Donington, πριν βγεί εκτός στον πρώτο γύρο του δεύτερου αγώνα. «Είναι πολύ ρεαλιστικό και μου άρεσε πολύ που στην δοκιμαστική έκδοση οδηγούσα το δικό μου αμάξι της AC Μilan».

Ο Bernoldi επίσης επεσήμανε τον ρεαλισμό του παιχνιδιού. «Οδήγησα στην πίστα του Donington και τα σημαντικά σημεία είναι ακριβώς τα ίδια όπως στην πραγματικότητα. Τα γραφικά είναι απίστευτα καλά και η οπτική από το cockpit είναι πολύ κοντά σε αυτήν που πραγματικά έχεις καθισμένος μέσα στο μονοθέσιο. Σίγουρα θα αρέσει πολύ στους φιλάθλους».

Ο Ιταλός Davide Rigon, ο οποίος πριν τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό για το 2009 είχε κατακτήσει για λογαριασμό της κινεζικής Beijing Goan τον τίτλο της εναρκτήριας σεζόν της Superleague Formula το 2008, σχολίασε: «Το παιχνίδι ήταν καταπληκτικό και πιστεύω ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού θα απολαύσουν την οδήγηση του μονοθέσιου της ομάδας τους με ανταγωνιστές τα μονοθέσια των άλλων μεγάλων ομάδων που συμμετέχουν στην διοργάνωση».
Πιο ενθουσιώδης ο star του Σαββατοκύριακου στο Donington Park, Max Wissel, πιλότος της FC Basel. Κέρδισε τον πρώτο αγώνα, ένας πρώτος θρίαμβος στην Superleague Formula για την Ελβετική ομάδα, τερμάτισε τρίτος στον δεύτερο αγώνα παρ’ όλο που ξεκίνησε από την τελευταία θέση του grid και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στο Super Final.

Δήλωσε για το καινούργιο video game: «Είναι πράγματι πολύ καλό και πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Το στροφόμετρο και το ταχύμετρο του παιχνιδιού δεν διαφέρουν από αυτά των αγώνων. Εκτός από συναρπαστικό μπορεί να αποδειχθεί και πολύ χρήσιμο για εμάς τους οδηγούς στο να γνωρίσουμε καλύτερα τις διάφορες πίστες, καθώς εμφανίζονται στο παιχνίδι όπως είναι στην πραγματικότητα».

Το νέο video game θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2009 και θα διανέμεται on line από την επίσημη ιστοσελίδα της Superleague Formula: www.superleagueformula.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης