Με επιστολή του προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων τούς ενημερώνει για θέματα που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση, σχετικά με την στρατηγική που θα ακολουθηθεί στη δεκαετία 2010 – 2020 για τη διάδοση των καθαρών οχημάτων.

Το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. υπογραμμίζει την ανάγκη σύγκρισης των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με εκείνα των συμβατικών για να φανεί ξεκάθαρα πού υπάρχουν οι διαφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, τονίζει την ανάγκη ορθής αντιμετώπισης των διαφόρων επιχειρημάτων που προβάλλονται σχετικά με τα αρνητικά της ηλεκτροκίνησης, και τα οποία στερούνται βάσης, δοθέντος ότι η ηλεκτροκίνηση ανοίγει μια νέα εποχή στον ενεργειακό κλάδο, αφού ενεργειακές πηγές που μέχρι σήμερα ήταν αποκομμένες από τον τομέα των μεταφορών θα διεκδικήσουν τη θέση τους και, επιπρόσθετα, οι χρήστες θα αποκτήσουν αυτοκίνητα πολλαπλασίως αποδοτικότερα ενεργειακώς, και καθαρότερα.

Τέλος, αναφέρεται και στις δυνατότητες που διανοίγονται για τη χώρα μας, αφού με σωστούς χειρισμούς μπορούμε να προκαλέσουμε επιχειρηματικές δράσεις μέσα στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που δημιουργούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης