Στην Ελλάδα μπορεί τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού να μην έχουν τεράστια απήχηση όμως το κοινό τους είναι φανατικό και ιδίως όταν πρόκειται για μοντέλα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Ένα από αυτά είναι και το Mustang το οποίο στην έκδοση Shelby απλά κάνει τους φανατικούς τους είδους να ονειρεύονται…

Μεγάλη γυάλινη οροφή για το Shelby GT550Μετά την πρόσφατη παρουσίαση της μάρκας με το Shelby GT350 έφτασε η ώρα και την πιο δυνατής έκδοσης με την κωδική ονομασία GT500. Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση η οποία θα φέρει γυάλινη οροφή και θα χαρίζει μοναδικές συγκινήσεις στους επιβάτες. Και αυτό διότι οι επιδόσεις που προσφέρει ο 8κύλινδρος κινητήρας (με τον εκπληκτικό ήχο) των 5,4 λίτρων αποδίδει 550 ίππους και προσφέρει ροπή της τάξης των 510 Nm. Με τη γλώσσα των αριθμών η επιτάχυνση από στάση θα κυμαίνεται κοντά στα 4,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο αυτοκίνητο έχει αλλού τη… χαρά που δεν είναι άλλη από την πίσω κίνηση! Το Shelby GT500 θα είναι διαθέσιμο τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Όσον αφορά τις ζάντες θα φορά 19άρες μπροστά και 20άρες πίσω. Οι πωλήσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν σε δύο περίπου μήνες ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε και στην Ελλάδα όπου υπάρχει και επίσημη αντιπροσωπεία της Mustang!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης