Η Opel εκ νέου στο… βάθρο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, 09:21
Νίκος Κορόβηλας
Η Opel εκ νέου στο… βάθρο
Ένα χρόνο μετά το θρίαμβο του Insignia το 2009, το νέο Opel Astra βρέθηκε στην τρίτη θέση, κατά τη διαδικασία ανάδειξης του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2010. Είναι το τρίτο μοντέλο Opel που κερδίζει μία θέση στο βάθρο, στο σημαντικότερο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό του χώρου του αυτοκινήτου, μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Μία επίλεκτη επιτροπή από 59 καταξιωμένους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου, προερχόμενους από 23 Ευρωπαϊκές χώρες αποφασίζει για τον τελικό νικητή. 33 υποψήφια μοντέλα συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό. Η κριτική επιτροπή ψήφισε βάσει κριτηρίων όπως σχεδίαση, άνεση, ασφάλεια, οικονομία, συμπεριφορά, επιδόσεις, λειτουργικότητα, περιβαλλοντική συμβατότητα, ικανοποίηση οδηγού και τιμή. Οι τεχνικές καινοτομίες και η σχέση αξίας/τιμής (value for money) είναι ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες για το COTY και αποτελούν ισχυρό χαρτί της Opel.

Το νέο Opel Astra έκανε την πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο και ακολουθεί τα βήματα του Insignia, προάγοντας τη φιλοσοφία της Opel, η οποία συνδυάζει τη Γερμανική ακρίβεια με τη γλυπτική σχεδίαση. Για πρώτη φορά, καινοτόμες τεχνολογίες όπως προσαρμοζόμενος εμπρόσθιος φωτισμός και κάμερα Opel Eye γίνονται προσιτές στην πιο δημοφιλή κατηγορία της αγοράς αυτοκινήτου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, 09:23