Ιταλία, Αργεντινή και Κύπρος στο IRC

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009, 22:13
Πόπη Παπαμιχαήλ
Ιταλία, Αργεντινή και Κύπρος στο IRC
Όχι που θα περίμεναν τη FIA να τους εντάξει στο ημερολόγιο του WRC, όπως κάνουν οι Έλληνες οργανωτές. Μπράβο στους Κύπριους που έκαναν ό,τι μπορούσαν και τελικά κατάφεραν να ενταχθούν στο IRC. Το ίδιο φυσικά έκαναν Ιταλία και Αργεντινή μια και οι δυο χώρες τέθηκαν εκτός WRC.

Έτσι μετά το Μόντε Κάρλο, που θα δώσει το παρών για δεύτερη συνεχή χρονιά, ακόμα τρεις χώρες, οι δυο παραδοσιακά ενταγμένες στο WRC, εισχώρησαν στο IRC.

Mάλιστα το ράλι της Κύπρου άλλαξε ημερομηνίες και από Μάρτιο θα γίνει τελικά το Νοέμβριο, αντικαθιστώντας το ράλι Σκωτίας ως τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος.

Οι φήμες πάντως λένε ότι Ιταλία και Αργεντινή υπέγραψαν μονοετές συμβόλαιο αφού θέλουν την επόμενη χρονιά να επιστρέψουν στο WRC.

Φέτος μάλιστα το IRC είναι τόσο ανεβασμένο που το ράλι Μόντε Κάρλο – ο πρώτος αγώνας της χρονιάς- θα μεταδοθεί ολόκληρος ζωντανά από το Eurosport. Kαι από ό,τι λένε οι υπεύθυνοι του προγράμματος, θα το επιδιώξουν σε ακόμα δυο αγώνες της φετινής χρονιάς.

Η απορία μας φυσικά είναι, γιατί οι Έλληνες οργανωτές σνομπάρουν το IRC, όταν άλλοι παραδοσιακοί οργανωτές του WRC παρακαλάνε. Το κακό είναι ότι οι Έλληνες οργανωτές θα αφήσουν χωρίς διεθνές ράλι το ελληνικό κοινό, αφού ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν φέτος στη θέση του Ακρόπολις, που το 2010 είναι εκτός WRC.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ IRC

January 19-23 Rallye Monte-Carlo
March 4-06 Rally Internacional de Curitiba
March 19-21 Rally Argentina
June 4-6 Rally d'Italia Sardegna
June 24-26 Belgium Ypres Rally
July 15-17 Sata Rally Açores
August 5-7 Rally Vinho Madeira
August 27-29 Barum Czech Rally Zlín
September 9-11 Rally Principe de Asturias
September 23-25 Rallye Sanremo
October 14-16 RAC MSA Rally of Scotland
November 4-6 FxPro Cyprus Rally

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009, 22:13