Οι οργανωτές του αγώνα κατάφεραν και πέτυχαν αλλαγή στην ώρα εκκίνησης. Έτσι ο αγώνας θα ξεκινά μέρα και θα τερματίζει νύχτα.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει το σούρουπο δηλαδή στις 5.00 – τοπική ώρα. Η δύση του ηλίου την 1η Νοεμβρίου είναι στις 5.43 οπότε όταν ο αγώνας θα τερματίσει θα έχει για τα καλά νυχτώσει. Το εγχείρημα αυτό θεωρείται επαναστατικό για την Formula 1. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι στη Σιγκαπούρη είχαμε πρώτη φορά νυχτερινό αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της πίστας Yas Marina του Abu Dhabi, Richard Cregan, είπε: «Το σιρκουί κατασκευάστηκε για να μπορεί να οργανώνει ημερήσιους αλλά και νυχτερινούς αγώνες. Διοργανώνοντας τον πρώτο ημερήσιο/νυχτερινό αγώνα της Formula 1 θα μπορέσουμε να επιδείξουμε τις δυνατότητες, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας αλλά και να δείξουμε στον κόσμο πόσο εντυπωσιακή είναι η πίστα. Οι θεατές και οι τηλεθεατές θα δουν την αρχιτεκτονική της πίστας στο σούρουπο και μετά υπό το φως των προβολέων. Ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό».

Για να μην υπάρξουν προβλήματα οι προβολείς τις πίστας θα είναι εξ αρχής αναμμένοι, ενώ η ισχύς που θα παράγουν θα αντιστοιχεί σε 130 γήπεδα ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης