Έληξε η ωριαία περίοδος των χρονομετρημένων δοκιμών κατάταξης στην πίστα του Hockenheim της Γερμανίας. Παίζοντας στην έδρα του ο Γερμανός πιλότος της Red Bull κατάφερε να πάρει την pole position για το αυριανό GP του Hockenheim, αφού μετά από μάχη που “έκοψε την ανάσα” των θεατών έκανε χρόνο δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου μικρότερο από εκείνον του Fernando Alonso με Ferrari που θα ξεκινήσει αύριο δεύτερος.

Όπως κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, έτσι και αυτό, η zougla.gr θα ακολουθήσει τους πιλότους σε κάθε στροφή της πίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το GP στο Hockenheim είναι ο 11ος αγώνας στο φετινό καλεντάρι του πρωταθλήματος και τα φώτα στρέφονται, όπως είναι φυσικό, στην πρωτοπόρο ομάδα της Red Bull και φυσικά στον Γερμανό ταλαντούχο πιλότο της, Sebastian Vettel, ο οποίος τρέχει «στο σπίτι του» και θέλει όσο κανένας άλλος να δει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού στο αυριανό γκραν πρι.

Η πίστα

Είναι μία από τις πιο μικρές σε συνολικό μήκος πίστες του πρωταθλήματος, οπότε οι διαφορές στους χρόνους θα είναι μικρότερες από ό,τι συνήθως. Σε γενικές γραμμές καταπονεί αρκετά τα ελαστικά, αλλά η χάραξή της ευνοεί για πολλά προσπεράσματα, αφού τα σημεία που γρήγορες ευθείες καταλήγουν -ή ακολουθούν- σε αργές στροφές είναι αρκετά. Στο παρακάτω σχεδιάγραμμα, μπορείτε να δείτε τη χάραξη της πίστας του Hockenheim μαζί με την επιτάχυνση «g» που υπόκεινται οι οδηγοί σε διάφορα σημεία, τη σχέση στο κιβώτιο και την ταχύτητα που αναπτύσσουν τα μονοθέσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης