Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

H GLA είναι ένα μοντέλο που δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς από το 2023 που παρουσιάστηκε έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μοντέλα του ελληνικού κοινού. Με σπορτίφ διάθεση, άψογη οδηγική συμπεριφορά και hi-tech, αποτέλεσε το πρώτο compact SUV της Mercedes-Benz και αμέσως καθιερώθηκε ως σημαντικός παίκτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mετά την Α-Class, ήρθε η σειρά της Mercedes GLA να μεγαλώσει τη γκάμα της με τις δύο νέες εισαγωγικές εκδόσεις Style: Oι GLA 180 Style & GLA 250e Style διατίθενται σε προνομιακές τιμές για αγορά ή μακροχρόνια μίσθωση.

Ο εξοπλισμός της έκδοσης Style

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως στις εκδόσεις Style για την Α180 & A250e, έτσι και για τις GLA Style οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον πλούσιο εξοπλισμό των μεγαλύτερων μοντέλων είναι μικρές και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν τα κύρια χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας. Η GLA180 Style διατίθεται μεταξύ άλλων με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων7 σχέσεων , κάμερα οπισθοπορείας, δερμάτινο τιμόνι, σύστημα επιλογής τρόπου οδήγησης DYNAMIC SELECT, τα γνωστά εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης της Mercedes-Benz όπως το Speed Limit Assist, την ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και το Active Brake Assist, προβολείς LED, σύστημα πλοήγησης με σκληρό δίσκο Navi και οθόνη πολυμέσων 10,25’’. Επιπλέον, διατίθεται με ζάντες 17 ιντσών και 8 χρωματικές επιλογές.

Ένας από τους πιο αποδοτικούς κινητήρες της αγοράς

Η έκδοση GLΑ180 Style διαθέτει τον γνωστό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.332cc, τον ίδιο που συναντάμε και στην έκδοση GLA200, με μέγιστη ισχύ τους 136 ίππους (100 kW). Όπως το σύνολο της γκάμας των βενζινοκινητήρων της, διαθέτει ήπια υβριδικό σύστημα με τεχνολογία 48 Volt και ενσωματωμένη μίζα-δυναμό που υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με 14 ίππους επιπλέον ισχύ και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Plug-in hybrid με 66χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας 

Όσον αφορά στην plug-in hybrid έκδοση GLA250e Style, εκτός από τροποποιήσεις στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος, δεν έχουν υπάρξει διαφοροποιήσεις στην ισχύ του ηλεκτροκινητήρα και κατά συνέπεια στη μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία των 66 χιλιομέτρων που προσφέρει. Για τη φόρτιση παραμένουν διαθέσιμες τρεις επιλογές: πέρα από τη βασική με 3,7 kW, η μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW ή με συνεχές ρεύμα έως 22 kW (προαιρετικός εξοπλισμός). Η φόρτιση από 10% έως 80% με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά, εξασφαλίζοντας μια ευέλικτη και πρακτική διαδικασία φόρτισης για την καθημερινότητα.

Τιμές

Oι τιμές των εκδόσεων Style της GLA διαμορφώνονται ως εξής:

  • GLA180 Style     44.500€
  • GLA250e Style   53.800€ (ΛΤΠΦ: 40.924,50 €)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης