Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     



Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της νεοσύστατης φοιτητικής ομάδας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης “Aristurtle” (ιδρύθηκε το 2013) σε διεθνή διαγωνισμό Formula Student Class 2, που Η ελληνική αποστολή ξεχώρισε σε έναν από τους κορυφαίους διαγωνισμούς στον κόσμο αφορούσε τον σχεδιασμό, τη μελέτη, την κοστολόγηση και προώθησης ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου και η ελληνική ομάδα κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση  στην κατηγορία της κοστολόγησης (Cost Competition) και την 3η θέση στη γενική κατάταξη, ανάμεσα σε 24 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Κορυφαίος διαγωνισμός
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διοργανώθηκε από το «Institute of Mechanical Engineers» του «Kingston University London» και θεωρείται από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Τα αποτελέσματα Το 2016 η ομάδα πρέπει να σαρώσει τα.. πάντα! των συμπατριωτών έδειξαν και το επίπεδο που υπάρχει αλλά και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο ΑΠΘ.

Η ομάδα απαρτίζεται από τους φοιτητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Φυσικής και Οικονομικών Επιστημών και είναι οι Σωτήρης Αντωνιάδης, Αχιλλέας Γεωργιάδης, Ορέστης Γιάνγκας-Μπελτράτης, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Γιώργος Δαρίκας, Λάμπρος Ζυγλάκης, Κατερίνα Ηλιάδου, Δημήτρης Ιακωβάκης, Γιώργος Καλιακούδας, Κωνσταντίνος Κανδύλας, Σταύρος Καρασαββίδης, Σοφία Μπουτσούκη, Ιωάννης Μυρσινιάς, Μιχάλης Στεργίδης, Λάμπρος Τερζόπουλος. Αρχηγός της ομάδας είναι ο φοιτητής Δημήτρης Παπαγιάννης.