Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Στην ασταμάτητη αναζήτηση για την ασφάλεια των επιβατών, η Hyundai επινόησε κάτι πραγματικά καινοτόμο… τον αερόσακο για την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι πρόκειται απλώς για έναν τρόπο προστασίας της συγκεκριμένης περιοχής από μία σύγκρουση, αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι, λόγω της βαρύτητας, της κακής στάσης του σώματος και των κραδασμών του αυτοκινήτου, μια ζώνη ασφαλείας μπορεί να “σηκωθεί” πιο ψηλά στο κορμί ενός επιβάτη. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε σημείο, όπου μικρόσωμοι επιβάτες θα μπορούσαν να γλιστρήσουν κάτω από τη ζώνη, ένας όρος που η βιομηχανία αποκαλεί βύθιση.

Όταν κάποιος γλιστράει κάτω από τη ζώνη, αυτή μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα όργανα, καθώς σφίγγει πάνω στο μαλακό στομάχι. 

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν προσπαθήσει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της υποβύθισης μέσω πραγμάτων όπως οι αερόσακοι γονάτων και οι πλευρικοί αερόσακοι καθισμάτων. Ωστόσο, αυτά τα μέτρα απλώς ελαχιστοποιούν τη ζημιά. Για τον αερόσακο καβάλου της Hyundai και της Kia, ο στόχος είναι να εξαλειφθεί πλήρως το πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος αερόσακος ενεργοποιείται από τη βάση του καθίσματος μεταξύ των μηρών, γεγονός που σας εμποδίζει να γλιστρήσετε προς τα εμπρός στο κάθισμά σας – εξαλείφοντας κάθε πιθανότητα υποβύθισης. Αναπτύσσεται με βάση πολλαπλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του επιβάτη στο κάθισμα, της κατανομής βάρους και της θέσης των γοφών.  Με σχήμα “Τ”, ο αερόσακος καβάλου διαθέτει ένα λεπτό φουσκωτό τμήμα στήριξης. Συνδεδεμένο με μια φουσκωτή οριζόντια ράβδο στο πάνω μέρος, αναδύεται από την μπροστινή άκρη του μαξιλαριού καθίσματος. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης