Μετά την Toyota έρχεται και η Renault να δείξει τις προθέσεις της να επενδύσει και να στηρίξει το υδρογόνο ως μία εναλλακτική λύση απέναντι στην ηλεκτροκίνηση. 

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στη δημοσιότητα teaser φωτογραφία από ένα νέο SUV μοντέλο το οποίο πρόκειται να αποκαλύψει πλήρως το Μάιο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που δεν θα καίει βενζίνη ή diesel αλλά υδρογόνο, με την εταιρία να κάνει λόγο για ένα πρωτότυπο που όμοιο του δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί.

Η Renault δείχνει την πίστη της στο υδρογόνο όπως και η Toyota
Αξίζει να θυμίσουμε πως αρχικά το υδρογόνο έκανε την εμφάνιση του στην αυτοκινητοβιομηχανία ω ς σύστημα κυψελών καυσίμου, με την Toyota στη συνέχεια να καταφέρνει να το συνδυάσει καθαρά ως καύσιμο σε κινητήρα εσωτερικής καύσης, παρουσιάζοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής στην αγωνιστική Corolla. 
Τώρα φαίνεται πως και η Renault έχει έτοιμο το πρώτο της μοντέλο το οποίο ακόμα και από την teaser εικόνα φαίνεται πως πρόκειται για ένα hi-tech SUV το οποίο πιθανότατα όχι μόνο θα κινείται με υδρογόνο αλλά θα παρουσιάσει και αρκετές νέες τεχνολογίες ασφαλείας.

Όλα δείχνουν πως οι εταιρίες ναι μεν επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση αλλά είναι σαφές πως κανείς δεν θέλει να γίνουν τα EV μονόδρομος, τουλάχιστον όχι ακόμα. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες το παράδειγμα του υδρογόνου, το οποίο φαίνεται να είναι μία αξιόπιστη και πολλά υποσχόμενη λύση στον τομέα των καυσαερίων.