Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι προς το παρόν υψηλό. Οι εταιρείες σιγά – σιγά, η μία πίσω από την άλλη, αρχίζουν να παίρνουν πρωτοβουλίες για έναν κύριο λόγο: τη μείωση της αξίας των EVs, σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Η Toyota ανακοίνωσε πρόσφατα την επένδυση 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ μέχρι το 2030, για την παραγωγή μπαταριών. Τα χρήματα αυτά θα προωθηθούν στην εξέλιξη και την κατασκευή μπαταριών που θα αφορούν στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, αν και τα πρώτα σχέδια της εταιρείας ανέφεραν τα υβριδικά μοντέλα.

Έτσι, η ιαπωνική εταιρεία αλλά και εμείς ελπίζουμε πως οι τιμές των αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν να έχουν «καθοδική» πορεία, ώστε να είναι πιο οικονομικά και να απευθύνονται σε μεγαλύτερο εύρος αγοραστών. Παράλληλα, θα υπάρξει μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ενώ θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Η συγκεκριμένη επένδυση είναι μέρος των 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που συνολικά σκοπεύει να επενδύσει η Toyota για την παραγωγή μπαταριών, σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ με 1.750 εργαζομένους και ο στόχος είναι η παραγωγή να ξεκινήσει μέσα στο 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς η τεχνογνωσία του TOYOTA GAZOO Racing WRC μεταφέρεται στα δικά μας Toyota Yaris

Η Toyota πρωταγωνίστρια στο 2021 Rally of Morocco