Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το Model Y της Tesla έγραψε ιστορία το 2023, όταν έγινε το πρώτο EV που βρέθηκε στην κορυφή του ευρωπαϊκού πίνακα πωλήσεων, αλλά η εικόνα φαίνεται πολύ διαφορετική μόλις λίγους μήνες αργότερα. Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι το Model Y έπεσε από την πρώτη θέση του πίνακα τον Μάιο του 2023 στην 18η θέση τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις του Model Y μειώθηκαν κατά 49% σε 10.582 σύμφωνα με την Dataforce. Οι αγοραστές σε όλη την ήπειρο έχουν ψυχρανθεί στην ιδέα της αγοράς EVs και η κατάργηση των κρατικών επιδοτήσεων σε συνδυασμό με την απεργία των λιμενεργατών στη Σουηδία που επηρεάζει τις παραδόσεις της Tesla δεν βοήθησε.

Αλλά η ατυχία της Tesla είναι αιτία για πανηγυρισμούς στη VW, η οποία είχε δύο αυτοκίνητα που διεκδικούσαν την πρώτη θέση τον Μάιο. Το crossover T-Roc της φίρμας κυκλοφορεί από το 2017 και πρόκειται να ανανεωθεί, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να καταγράψει αύξηση πωλήσεων 12% τον Μάιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2023. Αυτό το φέρνει προσωρινά στην πρώτη θέση μπροστά από το τρίτο Dacia Sandero, το οποίο νικήθηκε οριακά από το Model Y πέρυσι και εξακολουθεί να προηγείται συνολικά φέτος, έχοντας την κορυφή του πίνακα για πέντε μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το Sandero υποβιβάζεται στην τρίτη θέση φέτος τον Μάιο από το πρόσφατα ανανεωμένο VW Golf. Το Golf ήταν το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη για δεκαετίες, αλλά φάνηκε να δυσκολεύεται τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αγοραστές στράφηκαν σε πιο μοντέρνα crossover και SUV. Αλλά το τελευταίο μοντέλο, το οποίο δεν φαίνεται πολύ διαφορετικό εξωτερικά, αλλά έχει ένα πολύ βελτιωμένο εσωτερικό, έχει ξεκινήσει μια επιστροφή στις πωλήσεις, με τις παραδόσεις του να σκαρφαλώνουν κατά 28%.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το T-Roc έφτασε τις 19.748 πωλήσεις, το Golf τις 19.333 και το Sandero υποχώρησε κατά 10% στις 18.676 πωλήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης