Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εάν υπάρχει χρήμα και διάθεση, δεν υπάρχει όριο στο τι μπορεί να φτιάξει ένας άνθρωπος. Κατά καιρούς έχουμε δει ενδιαφέρουσες κατασκευές, η σημερινή όμως ξεφεύγει από τα δεδομένα. Αεροσκάφος έγινε τροχόσπιτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ασυνήθιστο υβρίδιο 

Το ασυνήθιστο αυτό σύνολο αποτελείται από μια άτρακτο ενός στρατιωτικού μεταφορικού αεροσκάφους Douglas R4D και το σασί ενός DuraStar4400. Υπεύθυνος για αυτό το δημιούργημα είναι ό Gino Lucci, συνταξιούχος της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. ο οποίος πάντα ονειρευόταν ένα τέτοιο όχημα, από τότε που ήταν μόλις οκτώ ετών.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε εγκαταλειφθεί πριν πολλά χρόνια από την αεροπορία, καθώς αποτελούσε δείγμα δοκιμής για τη επεξεργασία δεδομένων σε πιθανές περιπτώσεις ανεμοστρόβιλων. Αφού το αγόρασαν και έκαναν τις μετρήσεις τους, κατάφεραν να το ενώσουν με το φορτηγό και ιδού το αποτέλεσμα.
Το σύνολο έχει ύψος 3.81μ. και μήκος 11.6μ. ενώ μονάδα ισχύος είναι ένας κινητήρας 7.6λτ. με 300 ίππους, ο οποίος φροντίζει για την κίνηση των 7.771 κιλών. Η τελική ταχύτητα είναι στα 137χλμ./ώρα ενώ συνολικά η μετατροπή κόστισε 20.000 δολάρια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό συναντάμε όλες τις γνωστές ανέσεις ενός τροχόσπιτου συν όμως διάφορα στρατιωτικά εξτρά που έχουν διατηρηθεί από το αεροσκάφος όπως το λειτουργικό σύστημα ενδοεπικοινωνίας. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης