Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Autobahn παραμένει το τελευταίο προπύργιο ταχύτητας, όπου μπορείτε να οδηγήσετε χωρίς να έχετε προβλήματα με τις αρχές. Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι ο γερμανικός αυτοκινητόδρομος δεν έχει καθόλου όρια ταχύτητας. Στην πραγματικότητα, περίπου το 30 τοις εκατό του συνολικού μήκους του, περιορίζει τους οδηγούς από το να δοκιμάσουν τις πλήρεις δυνατότητες των αυτοκινήτων τους. Στο υπόλοιπο υπάρχουν διάφορα όρια ταχύτητας, ενώ σε μερικά τμήματα, δεν υπάρχει κανένα όριο.  Βέβαια, υπάρχουν συνεχείς πιέσεις για να τεθούν όρια ταχύτητας σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου των 13.192χλμ. όμως μέχρι να συμβεί αυτό, έχουμε βίντεο σαν το σημερινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδιοκτήτης μιας Bugatti Chiron Sport πήγε το πρωί σε ένα άδειο τμήμα της Autobahn και έκανε αυτό που οι περισσότεροι από εμάς μπορούν μόνο να ονειρευτούν: Να πάει τέρμα γκάζι με ένα hypercar 8λτ. που εξοπλίζεται με τέσσερα turbo και έχει σχεδόν 1.500 ίππους. Σχεδόν κατάφερε να φτάσει τον ηλεκτρονικό περιοριστή μέγιστης ταχύτητας, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να ενεργοποιείται στα 420χλμ,/ώρα. Ο οδηγός άγγιξε τα 413χλμ/ώρα.

Δεν είναι μόνο η άνεση με την οποία έρχεται η τελική ταχύτητα που εντυπωσιάζει, καθώς η Chiron Sport φαίνεται να διαθέτει ατελείωτα αποθέματα ισχύος ανεξάρτητα από τη σχέση και τις στροφές. Συνεχίζει να τραβάει δυνατά ακόμα και όταν ξεπερνά τα 321χλμ./ώρα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης