Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο Rod Stewart είναι ένας από τους πιο πετυχημένους τραγουδιστές όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει πάνω από 100εκατ. δίσκους στην καριέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προτίμησή του Βρετανού για τις Lamborghini είναι σχεδόν τόσο γνωστή όσο και η μουσική του, με τη συγκεκριμένη Countach (η οποία διατίθεται πλέον προς πώληση), να είναι εκείνη που αγόρασε κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Αυστραλία το 1977. Πρόκειται για μια LP400 που έχει διατηρηθεί υποδειγματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις φωτογραφίες το αυτοκίνητο φαίνεται καθαρό και αυθεντικό, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Σύμφωνα με την περιγραφή της δημοπρασίας, ο Stewart έστειλε το αυτοκίνητο στο Λος Άντζελες και το τροποποίησε εκτενώς. Προστέθηκαν πίσω και μπροστινά σπόιλερ μαζί με ένα widebody kit, υιοθετώντας μια ανανεωμένη εμφάνιση της LP400 S.

Παράλληλα η οροφή κόπηκε για να αποκτήσει ένα αφαιρούμενο κάλυμμα, όμως ο V-12 των 3,9 λίτρων και 375 ίππων, παρέμεινε ανέγγιχτος.

Σύμφωνα με την καταχώριση, ο Stewart πούλησε το αυτοκίνητο το 2002. Ο δεύτερος ιδιοκτήτης το κράτησε μόλις ένα χρόνο και το ξαναπούλησε.

Η καταχώριση στη δημοπρασία σημειώνει επίσης μηχανικές και ηλεκτρικές εργασίες που έγιναν τη δεκαετία του 2000. Το εσωτερικό ανακαινίστηκε το 2022, ενώ κάποια στοιχεία συντήρησης έγιναν τον Ιούνιο του 2024. Μια εντολή εργασίας δείχνει αλλαγές υγρών, νέα μπουζί, φίλτρο καυσίμου αλλά και άλλα ανταλλακτικά συνολικής αξίας 29.738,13 δολαρίων.

Η δημοπρασία λήγει την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Η προσφορά αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 500.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης