Ο ναός των απανταχού petrolheads είναι ένας. Η «Πράσινη Κόλαση» όπως έχει χαρακτηριστεί η πίστα του Nurburgring βρίσκεται στην Γερμανία και αποτελεί την διασημότερη πίστα στον κόσμο.

Δημιουργήθηκε το μακρινό 1925 κοστίζοντας κάτι λιγότερο από 15 εκ. ευρώ, ένα ποσό που έχει εισπράξει στο πολλαπλάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Με το σημερινό της μήκος να αγγίζει τα 20χλμ. σχεδόν όλες οι εταιρίες τη χρησιμοποιούν για να δοκιμάσουν αρχικά τα καινούργια τους performance cars, και στη συνέχεια να κυνηγήσουν και έναν καλό χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που την έχει μετατρέψει όμως σε πραγματικό μαγνήτη και ερασιτεχνιών οδηγών, είναι το γεγονός πως είναι «ανοικτή» για όποιον επιθυμεί να την διανύσει με οποιοδήποτε όχημα επιθυμεί ο ίδιος. Μοναδική προϋπόθεση είναι το όχημα αυτό να διαθέτει άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους, ενώ το αντίτιμο είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Πιο συγκεκριμένα από Δευτέρα έως και Πέμπτη, ο ένας γύρος κοστίζει μόλις 25 ευρώ, ενώ την πληρωμή μπορείς να την κάνεις ακόμα και μέσω app. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή η τιμή διαμορφώνεται στα 30 ευρώ/15 λεπτά παραμονής στην πίστα.

Για τους φανατικούς υπάρχει και ετήσιο πακέτο στα 2.200 ευρώ που παρέχει απεριόριστη πρόσβαση σε ημέρες που δεν πραγματοποιείται κάποιος αγώνας ή επίσημη δοκιμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόστος σε περίπτωση ατυχήματος

Επειδή η περίπτωση ατυχήματος είναι παραπάνω από μεγάλη, καθώς η πίστα δεν είναι καθόλου εύκολη, υπάρχει κανονικός τιμοκατάλογος για το κόστος παροχής υπηρεσιών ανά περίπτωση ή ακόμα και ανά μέτρο.Ενδεικτικά:

  • Είσοδος φορτηγού για αφαίρεση μπαριέρας που έχει δεχθεί ζημιά: 150 ευρώ
  • 10 ευρώ/ μέτρο για αφαίρεση της προστατευτικής μπαριέρας επί τα μέτρα του ύψους που έχει αλλοιωθεί
  • Αντικατάσταση προστατευτικής μπαριέρας 31 ευρώ/ μέτρο, επί τα μέτρα του ύψους
  • Αντικατάσταση κάθετης κολώνας στηρίγματος μπαριέρας: 39 ευρώ έκαστη
  • 82 ευρώ για κάθε 30 λεπτά παραμονής του safety car στην πίστα
  • 1.350 ευρώ για κάθε 1 ώρα που η πίστα μένει κλειστή λόγω του ατυχήματος
  • 500 ευρώ για το φορτηγό που θα ρυμουλκήσει το όχημα

Εάν σκέφτεστε να επισκεφθείτε την διασημότερη πίστα του κόσμου, να είστε έτοιμοι για τον παραπάνω τιμοκατάλογο, αχρείαστος να είναι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης