Θα ξεκινήσουμε με μια διευκρίνηση για να μην υπάρχουν πίκρες και παρεξηγήσεις. Καλός φίλος που εργάζεται σε μεγάλη εισαγωγική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και τον γνωρίζω τουλάχιστον μια 20ετία, με ρώτησε πολύ ευγενικά γιατί δεν φιλοξενήσαμε στη zougla την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου. Μάλιστα μου διευκρίνισε ότι η zougla τον ενδιαφέρει πάρα πολύ  λόγω της επισκεψιμότητας αλλά και της τοποθέτησης που έχει.

Η απάντηση που του έδωσα ήταν απλή και μέσω αυτής απαντώ και σε όλους τους άλλους συναδέλφους του που εκπροσωπούν αντίστοιχες αντιπροσωπείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν η εταιρία του έβγαλε δελτίο τύπου που αφορούσε ένα νέο μοντέλο που θα παρουσιαζόταν τους επόμενους 6 μήνες, φιλοξενήσαμε ότι μας έστειλε χρησιμοποιώντας τις εργοστασιακές φωτογραφίες. Μάλιστα τότε επειδή μεταφέραμε τις απόψεις της αντιπροσωπείας χρησιμοποιήσαμε τον όρο «επιμέλεια».

Όταν την ίδια περίοδο κάναμε οδηγική παρουσίαση ενός άλλου μοντέλου της ίδιας εταιρίας και μεταφέραμε τις δικές μας απόψεις τότε ήταν άρθρο και είχαμε βάλει το όνομα του δημοσιογράφου.

Όταν η ίδια εταιρία έκανε την πανευρωπαϊκή της παρουσίαση και η zougla δεν είχε προσκληθεί, άρα ήταν απούσα από το γεγονός, άρα ο δημοσιογράφος δεν είχε οδηγική άποψη, πως θα ήταν δυνατόν να μεταφέρουμε στη zougla τις απόψεις του συντάκτη της εταιρίας που έστειλε το δελτίο τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν θα ήταν δίκαιο για τους αναγνώστες μας να μεταφέρουμε τις απόψεις ενός PR γιατί είναι λογικό να είναι όλες θετικές αφού εκπροσωπεί μια εταιρία.

Ο λόγος λοιπόν που δεν κάναμε αναφορά ήταν ότι δεν είχαμε άποψη. Άλλο να βάλεις δυο παραγράφους ότι παρουσιάσθηκε ένα μοντέλο και άλλο να μεταφέρεις απόψεις τρίτου.

Φυσικά ο φίλος μας κατάλαβε το μήνυμα που του στείλαμε. Ας το καταλάβουν και όλοι οι άλλοι που ζητούν παράλογα πράγματα. Στη zougla μεταφέρουμε τις δικές μας απόψεις και όχι τρίτων. Γι αυτό μας προτιμούν…

Το Scenic είναι το έβδομο μοντέλο της Renault που ψηφίζεται από το COTY ως ευρωπαϊκό «Αυτοκίνητο Της Χρονιάς». Το Renault Scenic E-Tech electric που κέρδισε τον τίτλο του «Car of the Year 2024» στο Scenic E-Tech electric, διαθέτει τεχνολογία και επίπεδο άνεσης ιδανικό για μεγάλα ταξίδια αφού εξασφαλίζει αυτονομία 625 km (WLTP). Ο νικητής επιλέχθηκε από μια κριτική επιτροπή 58 δημοσιογράφων αυτοκινήτων από 22 χώρες. Το Scenic κατέκτησε την πρώτη θέση με 329 βαθμούς. Οι άλλοι έξι τίτλοι που είχε κερδίσει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ήταν για το Renault 16 (1966), το Renault 9 (1982), το Clio (1991), το Scenic (1997), το Megane (2003) και το Clio (2006).

Η FIAT παρουσίασε την τελευταία εξέλιξη του θρυλικού Panda, ενός μοντέλου που έχει διαγράψει εντυπωσιακή πορεία 40 ετών και πάνω από 8 εκατ. πωλήσεων. Ονομάζεται Pandina και έρχεται να διατηρήσει την ηγετική παρουσία της μάρκας σε μια κατηγορία όπου παραδοσιακά πρωταγωνιστεί, υπηρετώντας την απλότητα, τη δημιουργικότητα και την πρακτικότητα. Πανεύκολο στην οδήγηση, εύχρηστο στην καμπίνα και οικονομικό στη χρήση, το μοντέλο έχει δημιουργήσει το δικό του φανατικό όσο και πιστό κοινό.

Και μια που αναφερόμαστε στη Fiat να πούμε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει για το best seller ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, το 500e, έκπτωση έως 6.000 ευρώ και πρώτη δόση το 2025. Και μέχρι τότε δεν θα υπάρχει τόκος. Το FIAT 500e είναι ετοιμοπαράδοτο σε Hatchback, 3+1 και Cabrio αμάξωμα, με όλα τα επίπεδα εξοπλισμού.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έγινε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της εταιρίας MG όπου συμμετείχαν οι Επίσημοι Διανομείς MG από ολόκληρη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των νέων συνεργατών που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο, καθώς και τα στελέχη της MG του Ομίλου Συγγελίδη. Στο συνέδριο έγινε απολογισμός των 3,5 μηνών του 2023 επιχειρηματικής δραστηριότητας της MG στη χώρας μας Παράλληλα με τους στόχους της εταιρίας έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Το μήνυμα που πέρασε η P J Condellis s.a στην ετήσια εκδήλωση Κοπής της Πίτας ήταν θετικό και πρέπει να το υιοθετήσουν και άλλες εταιρίες. Το θετικό μήνυμα είναι η βοήθεια και η στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Έτσι, το φαγητό που δεν καταναλώθηκε στη φετινή εκδήλωση διατέθηκε στην κοινωνική κουζίνα της ενορίας του Προφήτη Ηλία Ριζούπολης. Διοίκηση και εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Συγχαρητήρια.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, που έθεσε σε εφαρμογή το πρωτοπόρο και φιλόδοξο εγχείρημα περιβαλλοντικής υπευθυνότητας δημοσιοποίησε τον δεύτερο ετήσιο απολογισμό ανακύκλωσης αποτσίγαρων που πραγματοποιήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 εντός των εγκαταστάσεών του. Για το διάστημα από 1/1/2023 έως και 31/12/2023, από τους 4 ειδικούς κάδους αντοχής ανακύκλωσης αποτσίγαρων που έχουν τοποθετηθεί από στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη στη Λεωφ. Αθηνών 71, ανακυκλώθηκαν 17.700 αποτσίγαρα βάρους 17,70kg.

Από φέτος, όλα τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA Formula 1 θα φέρουν το λογότυπο FSC. Αυτό δεικνύει ότι το φυσικό καουτσούκ εντός του ελαστικού συμμορφώνεται με τα αυστηρά περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια που απαιτούνται από τον FSC, τον κορυφαίο μη κυβερνητικό οργανισμό στον κόσμο για τη βιώσιμη υλοτομία και την εκμετάλλευση των φυσικών δασικών πόρων. Αυτή η πιστοποίηση, που ανακοινώθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2023, όταν η Pirelli ανανέωσε τη συμφωνία της ως παγκόσμιος αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της Formula 1 ως και το 2027, ισχύει για όλα τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στην πίστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών εξέλιξης πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Τα ελαστικά με πιστοποίηση FSC προέρχονται μέσα από ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που ξεκίνησε το 2022, με σαφή αποτελέσματα τόσο σε αξιοπιστία όσο και σε απόδοση.

Τι είναι η πιστοποίηση FSC;

Το Forest Stewardship Council (FSC) – είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προάγει με βιώσιμο τρόπο τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προοπτικές – καλύπτει περισσότερα από 150 εκατομμύρια εκτάρια πιστοποιημένων δασών – και αποτελεί το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τη βιώσιμη εκμετάλλευση δασών. Τα αυστηρά πρότυπα διαχείρισης δασών του FSC διασφαλίζουν τη διαχείριση των δασών για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Παράλληλα ωφελούνται οικονομικά οι τοπικοί εργαζόμενοι και οι κοινότητες με τρόπο σημαντικό για αυτούς. Η ισχυρή διαδικασία πιστοποίησης FSC διασφαλίζει ότι το πιστοποιημένο υλικό διαχωρίζεται από το μη πιστοποιημένο υλικό σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, από τη φυτεία μέχρι τον κατασκευαστή ελαστικών.

Είναι άλλο να «κλείνεις» το πεζοδρόμιο σε ένα στενό που δεν υπάρχει συχνή κυκλοφορία οχημάτων και οι πεζοί να αναγκάζονται να «βγουν» στο δρόμο και άλλο να κάνεις το ίδιο σε έναν κεντρικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Αναγνώστης έστειλε τη συγκεκριμένη φωτογραφία από την οδό Καυτατζόγλου (αρχή της Λεωφόρου Γαλατσίου) η οποία ενώνει τον Κηφισό με Πατήσια – Γαλάτσι και έχει όλο το 24ωρο αυξημένη κίνηση. Η τραγική κατάσταση με την έλλειψη παρκινγκ στην περιοχή «ανάγκασε» τους οδηγούς να «κλείσουν» την μοναδική πρόσβαση των πεζών κάτω από τη γέφυρα με αποτέλεσμα , ηλικιωμένοι αλλά και μητέρες με καρότσια να αναγκάζονται να βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο για να φθάσουν στον προορισμό τους με κίνδυνο της ζωής τους. Αδιανόητα πράγματα σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα εν έτη 2024.

Και να κλείσουμε με κάτι που μόνο θλίψη μας προξενεί. Τα Πατήσια γέμισαν με ναρκομανείς. Οι άνθρωποι χρειάζονται ειδική φροντίδα. Που είναι η αρμόδια υπηρεσία του κράτους. Ο κύριος που βλέπεται στη φωτογραφία όταν δεν βρίσκεται αυτό που θέλει ξεσπάει στα σταθμευμένα αυτοκίνητα. ‘Άλλα τα κλοτσάει και άλλα τα …φτύνει» για να εκδικηθεί τους ιδιοκτήτες του. Υπάρχει και σχετικό βίντεο αν ενδιαφερθεί κάποιος από τους υπεύθυνους του Δήμου.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης