Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα SUV εδώ και μία πενταετία αποτελούν την πιο hot κατηγορία αυτοκινήτων και οι εταιρίες έχουν στρέψει σχεδόν ολοκληρωτικά τις επενδύσεις τους σε αυτά. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δημιουργήσει απίστευτα γρήγορες εκδόσεις για να βοηθήσουν τα μοντέλα τους να ξεχωρίζουν με αποτέλεσμα αυτός ο ανταγωνισμός να έχει γίνει τόσο σκληρός που όλα τα μεγάλα «ονόματα» κατασκευάζουν ολοένα και πιο εξωφρενικά μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη από τις μεγάλες μάρκες που κατασκεύασε ένα πραγματικά γρήγορο SUV ήταν η BMW με την X5 4.6i. Μέχρι τώρα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν παρήγαγαν ποτέ SUV έχουν κατασκευάσει μερικές από τις πιο γρήγορες εκδόσεις, με μοντέλα όπως η Bentayga της Bentley, η Urus της Lamborghini και η DBX της Aston Martin. Παράλληλα η Lotus αποκάλυψε πρόσφατα το νέο της ηλεκτρικό SUV Eletre, ενώ το μεγαλύτερο όνομα στον κόσμο των υπεραυτοκίνητων – η Ferrari – είναι έτοιμη να αποκαλύψει το πρώτο SUV στην ιστορία της, την Purosangue.

Σας παρουσιάζουμε τα 5 SUV με την μεγαλύτερη τελική ταχύτητα στον κόσμο.

Porsche Cayenne Turbo GT: 300χλμ./ώρα. Το μοντέλο μπορεί να πετύχει το 0-100 σε 3.3 δευτ. ενώ η τελική του είναι ακριβώς στα 300χλμ./ώρα. Χρησιμοποιεί έναν V8 4λτ. κινητήρα απόδοσης 631 ίππων και φυσικά είναι τετρακίνητη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Maserati Levante Trofeo: 301 χλμ./ώρα. Η Maserati Levante Trofeo είναι η νέα προσθήκη στην αγορά των γρήγορων SUV. Το όχημα είναι εφοδιασμένο με τον V8 twin-turbo 3,8 λίτρων όπως όλα τα άλλα μοντέλα Trofeo στη σειρά της Maserati παράγοντας 580 ίππους. Πετυχαίνει το 0-100 σε 3.8 δευτ. ενώ η τελική του είναι στα 301χλμ./ώρα.

Lamborghini Urus: 304χλμ./ώρα. Η Urus εφοδιάζεται έναν V8 Twin-turbo κινητήρα 4.0λτ. αποδίδοντας 641 ίππους πετυχαίνοντας το 0-100 σε 3.6 δευτ. και τελική ταχύτητα στα 304χλμ./ώρα. Δεν δείχνει μόνο γρήγορη, είναι και γρήγορη!

Bentley Bentayga Speed: 305χλμ./ώρα. Η Bentley Bentayga Speed είναι μακράν το πιο πολυτελές από τα SUV αυτής της λίστας. Διαθέτει επίσης τον μεγαλύτερο κινητήρα 6,0 λίτρων twin-turbo W12 που παράγει 626 ίππους. Παρά την ασυναγώνιστη πολυτέλεια της, έχει τελική στα 305χλμ./ώρα.

Aston Martin DBX707: 310χλμ./ώρα. Η DBX707 είναι εφοδιασμένη με κινητήρα 4,0 λίτρων twin-turbo V8 697 ίππων, μία ευγενική προσφορά της AMG. Καταφέρνει όπως και η Porsche το απίθανα γρήγορο 0-100 σε 3.2 δευτ. ενώ η τελική της είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο των εργοστασιακών SUV με 310χλμ./ώρα.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης