Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, η Mercedes – AMG παρουσίασε το εντυπωσιακό Project One, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την ίδια ως το πιο συναρπαστικό όχημα δρόμου όλων των εποχών.

Τροφοδοτείται από το ίδιο υβριδικό σύνολο που είχε η W06 των Hamilton και Rosberg, συνδυάζοντας τον V6 1.6 Turbo κινητήρα με δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα ηλεκτρικό turbo και σύστημα KERS, επιτυγχάνοντας θερμοδυναμική απόδοση 43%.

Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 1.100 ίππους περίπου, με τις επιδόσεις να είναι «εκρηκτικές». Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, υπολογίζεται πως τα 0-100 έρχονται σε λιγότερα από 2,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Το απόλυτο hypercar της γερμανικής εταιρείας θα είναι πολύ πολύ γρήγορο. Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της AMG, Tobias Moers, είναι ικανό να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο στην ιστορία του Nurburgring – ανεξάρτητα από την κατηγορία – σπάζοντας το ρεκόρ γύρου, που κατέχει από το 1983 ο Stefan Bellof με την αγωνιστική Porsche 956 (6.11:13).

Η μεγαλύτερη πρόκληση, σύμφωνα με τον Moers, είναι να βρεθεί ο κατάλληλος οδηγός για να χειριστεί το αυτοκίνητο μέσα σε μία τόσο απαιτητική πίστα.

Διαβάστε επίσης: To απόλυτο hypercar της Mercedes είναι γεγονός


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος