Το 1911 στην Οστάνδη του Βελγίου, το Fiat S76 είχε πετύχει ένα απίστευτο ρεκόρ για την εποχή, καταγράφοντας ταχύτητα 217 χλμ./ώρα. Το αυτοκίνητο τροφοδοτούνταν από ένα θηριώδη κινητήρα 28.500 κ.εκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απίστευτο ιταλικό μοντέλο, είχε κατασκευαστεί σε δύο μονάδες, με το ένα να πουλιέται σε ένα Ρώσο και το δεύτερο να αποσυναρμολογείται από τη Fiat κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918) για να μην πέσει στα χέρια κάποιου άλλου και αποκαλυφθούν τα μυστικά της τεχνολογίας του.

Με το πέρας του πολέμου, το αποσυναρμολογημένο S76, κατασκευάστηκε και πάλι και στη συνέχεια τα ίχνη του χάθηκαν. Το 2003, ο βρετανός, Duncan Pittaway. το έφερε στην Αγγλία και το αναπαλαίωσε, δίνοντας πίσω την παλιά του αίγλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε μέχρι σήμερα, το αυτοκίνητο έχει επανασχεδιαστεί πάνω στα αρχικά σχέδια και φέρει τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές με το αυθεντικό. Φυσικά και τον κινητήρα των 28,5 λίτρων με τους 290 ίππους.

Ένα αιώνα μετά, ο κύριος Pittaway, θα παρουσιάσει το εκπληκτικό και σπάνιο Fiat S76 στο κοινό και θα το οδηγήσει στο Goodwood Festival of Speed, που θα διεξαχθεί στις 26 με 29 Ιουνίου.
    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης