Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη ξεκίνησε από το Ηνωμένο Βασίλειο, ίσως το πιο εντυπωσιακό μίνι βαν της αγοράς. Ο λόγος για το Lexus LM, ένα όχημα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης το φετινό Απρίλιο, και αμέσως εντυπωσίασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτοντας μια γιγαντιαία μπροστινή μάσκα στο χρώμα του αμαξώματος, το Lexus LM έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και έχει χάσει το πίσω σήμα για χάρη της ευδιάκριτης επιγραφής “LEXUS”. Το αμάξωμα πατάει σε 19άρες ζάντες, έχει μήκος 5.125 χιλιοστά, 1.890 χιλιοστά πλάτος και 1.955 χιλιοστά ύψος. Είναι δηλαδή 80 χιλιοστά μακρύτερο, 40 χιλιοστά φαρδύτερο και 10 χιλιοστά ψηλότερο από τον προκάτοχό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ένα πραγματικό μίνι βαν με συρόμενες πόρτες και ένα γιγαντιαίο εσωτερικό που προσφέρεται σε διάταξη τριών σειρών με έξι ή επτά καθίσματα. Υπάρχει επίσης μια κομψή διαμόρφωση δύο σειρών με μόνο τέσσερις θέσεις, που προορίζεται για χρήση ως MPV. Το μόνο πράγμα που είναι μεγαλύτερο από την μάσκα είναι η τεράστια οθόνη 48 ιντσών μπροστά από τα ανεξάρτητα πίσω καθίσματα του μοντέλου δύο σειρών. Η Lexus λέει ότι δεν είναι μόνο για ψυχαγωγία, αλλά και για διαδικτυακές συναντήσεις.

Στον ίδιο χώρο, υπάρχει ψυγείο, αποθηκευτικοί χώροι και τζάμι προστασίας της ιδιωτικής ζωής με ρύθμιση φωτισμού σε δύο επίπεδα. Οι επιβάτες που χαλαρώνουν στο πίσω μέρος μπορούν να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα παίζοντας με τον φωτισμό περιβάλλοντος 64 χρωμάτων που διαθέτει 14 ενσωματωμένα θέματα και 50 προσαρμοσμένες αποχρώσεις. Υπάρχει επίσης ένα αναδιπλούμενο τραπέζι με δερμάτινη επένδυση που αποθηκεύεται μέσα στο μπράτσο όταν δεν χρησιμοποιείται.

Ένα έξυπνο χαρακτηριστικό είναι ο αισθητήρας υπερύθρων που είναι τοποθετημένος στο επάνω κεντρικό τμήμα του διαχωριστικού. Είναι σε θέση να ανιχνεύει τη θερμοκρασία του προσώπου, του στήθους, των μηρών και των κάτω άκρων του πίσω επιβάτη. Μετρά επίσης πόσο κρύα ή ζεστά είναι τα παράθυρα, τα διακοσμητικά και οι περιοχές της οροφής, καθώς οι περιοχές αυτές επηρεάζονται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Μόλις γίνουν οι υπολογισμοί, ο κλιματισμός ρυθμίζεται αυτόματα για μέγιστη άνεση.

Μηχανικά, το Lexus LM έρχεται στην εκδοχή LM 350h, έχοντας ένα υβριδικό σύνολο 2,5λτ. και έναν ηλεκτροκινητήρας, συνολικής απόδοσης 250 ίππων και 329 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οχτώ σχέσεων. Χρειάζεται μόλις 8,7δευτ. για να φτάσει από στάση στα 100χλμ./ώρα και η τιμή του είναι κοντά στα 100.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης