Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Porsche είναι κάτι περισσότερο από μια premium αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκευάζει sport αυτοκίνητα. Με την πάροδο των ετών, η εταιρεία έχει ασχοληθεί με διάφορους τομείς και έχει κατασκευάσει μία ποικιλία άλλων προϊόντων, όπως ποδήλατα, εξοπλισμό σκι, ακόμη και τρακτέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιας και ο χειμώνας ήρθε για τα καλά, ας ρίξουμε μία ματιά στο όχημα της Porsche του 1970 που προορίζεται αποκλειστικά για πίστες σκι, το Skibob.

Τί είναι το skibobbing; Είναι μία υπαίθρια δραστηριότητα στο χιόνι που συνδυάζει το έλκηθρο με το σκι. Ο αναβάτης καβαλά ένα πλαίσιο που θυμίζει ποδήλατο, το οποίο όμως πατάει σε πέδιλα του σκι αντί για ρόδες, και κατεβαίνει την πλαγιά, δίνοντας στο όχημα κλίση αριστερή ή δεξιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Porsche συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή σκιμπόμπ Arova για να παρουσιάσει το μοντέλο 212 το 1970. Ένα μοντέλο που έχει ιδιαίτερα κομψή εμφάνιση επειδή αντί να έχει ένα εκτεθειμένο πλαίσιο όπως τα περισσότερα skibobs, αυτό έχει ένα κλειστό σώμα από αφρώδες υλικό. Κατασκευάστηκαν περίπου 200 τέτοια.

Μάλιστα οι αντηρίδες μαζεύουν για να φέρουν τα σκι στο ίδιο επίπεδο με το εξωτερικό, ενώ το κάθισμα ανοίγει με μεντεσέ για να αποκαλύψει χώρο για το τιμόνι και τον άξονά του.

Το συνολικό πακέτο ζυγίζει περίπου 13 κιλά και όταν είναι μαζεμένο, χωράει απόλυτα στο πορτπαγκαζ της Porsche 911 εκείνης της εποχής.

Ο οίκος RM Sotheby’s αναμένει ότι αυτό το σκιμπόμπ της Porsche, θα αποφέρει 6.000 έως 8.000 ευρώ κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας στις 1-2 Δεκεμβρίου. Ο οίκος δημοπρασιών πούλησε ένα στο παρελθόν για 7.800 ευρώ το 2020, ενώ ο ιστότοπος δημοπρασιών P-Car Market πέτυχε τιμή 6.000 ευρώ για ένα αντίστοιχο μοντέλο το 2022.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης