Στην Αφρική θα κριθεί ο τίτλος του Red Bull X - Fighters

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014, 20:13
Στην Αφρική θα κριθεί ο τίτλος του Red Bull X - Fighters

Στις 23 Αυγούστου θα διεξαχθεί η τελευταία φετινή μάχη του πρωταθλήματος Red Bull X Fighters και σύμφωνα με την βαθμολογία μετά το τέλος θα αναδειχτεί ο νέος πρωταθλητής. Ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood και ο Αυστραλός Josh Sheehan θα κονταροχτυπηθούν για να κατακτήσουν τον τίτλο στην 14η σεζόν του Red Bull X-Fighters. Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς, θα είναι και ο 50ος από το 2001 που ιδρύθηκε ο θεσμός, ενώ θα διεξαχθεί μπροστά από τα εικονικά Union Buildings της Πρετόρια, που φιλοξενούν τα γραφεία της προεδρίας της Νότιας Αφρικής - εκεί όπου το 1994 ο Nelson Mandela πήρε το χρίσμα.

Ο πρώτος Αυστραλός πρωταθλητής;

Με μία εντυπωσιακή νίκη τον περασμένο μήνα στο Μόναχο της Γερμανίας, ο φορμαρισμένος Sheehan έγινε ο τρίτος διαφορετικός νικητής σε τέσσερις αγώνες, ψαλιδίζοντας το προβάδισμα του Sherwood σε μόλις 5 βαθμούς. Ο Sheehan που φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος πρωταθλητής από την Αυστραλία, κέρδισε τα πλήθη με τις εμφανίσεις του στο Μόναχο αλλά και τη Μαδρίτη όπου κατετάγη δεύτερος, πίσω από τον κάτοχο του τίτλου, Γάλλο Thomas Pagès. Στο ενεργητικό του έχει παράτολμες εναέριες φιγούρες που κόβουν την ανάσα, όπως το εξωπραγματικό "Double Backflip", το "Flair" και το "Double Grab Flip".Έχει τις περισσότερες νίκες
Από την πλευρά του, ο Sherwood που πανηγύρισε τον τίτλο το 2012, έχει στο ενεργητικό του τις περισσότερες νίκες (8) στην ιστορία του Red Bull X-Fighters. Ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Πόλη του Μεξικού και την Οζάκα της Ιαπωνίας, όμως στους δύο αγώνες που ακολούθησαν περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Έτσι έμεινε στους 265 πόντους έναντι 260 του Sheehan. Όποιος επικρατήσει στο φινάλε της Νότιας Αφρικής, θα πάρει και τον τίτλο!

«Οι πέντε πόντοι δεν είναι και το μεγαλύτερο δυνατό προβάδισμα ενόψει του τελικού. Ο Sheeny ήταν πολύ ανταγωνιστικός φέτος», είπε ο Sherwood. Αν ο αναβάτης από τη Νέα Ζηλανδία επικρατήσει στον μεγάλο τελικό, θα γίνει μόλις ο δεύτερος που πανηγυρίζει δύο τίτλους στο θεσμό, μετά τη διπλή επικράτηση του Αμερικανού Nate Adams το 2009 και το 2010.

Υπερθέαμα
Στο Red Bull X-Fighters, το σημαντικότερο και δημοφιλέστερο FMX Tour παγκοσμίως, οι αναβάτες κάνουν άλματα μήκους ακόμα και 30 μέτρων, σε ύψος που φτάνει ακόμα και τα 15 μέτρα! Ο αγώνας της Πρετόρια, είναι ο πέμπτος και τελευταίος μίας σεζόν που απλώθηκε σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους. Μετά τον πρώτο αγώνα, το 2001 στη Βαλένθια της Ισπανίας, το Red Bull X-Fighters έχει επισκεφτεί 21 διαφορετικούς προορισμούς, σε 16 χώρες και 6 ηπείρους.


H Βαθμολογία του Red Bull X-Fighters World Tour
1. Levi Sherwood (Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ) 265 βαθμοί,
2. Josh Sheehan (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ) 260
3. Thomas Pagès (ΓΑΛΛΙΑ) 190
4. Dany Torres (ΙΣΠΑΝΙΑ) 185
5. Taka Higashino (ΙΑΠΩΝΙΑ) 150
6. Rob Adelberg (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ) 120
7. Rémi Bizouard (ΓΑΛΛΙΑ) 110
8. Adam Jones (ΗΠΑ) 75
9. Mat Rebeaud (ΕΛΒΕΤΙΑ) 70
10. Maikel Melero (ΙΣΠΑΝΙΑ) 60Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014, 20:13