Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Πέρασαν κιόλας δύο εβδομάδες από τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP στοΣτις 9:00 το πρωί έχουμε εκκίνηση στον αγώνα της Ινδονησίας την Κυριακή. Κατάρ και το «καραβάνι» του κορυφαίου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας στον κόσμο ταξιδεύει στην Ινδονησία για τον δεύτερο γύρο του θεσμού. Έπειτα από 25 χρόνια θα πραγματοποιηθεί αγώνα MotoGP στην ασιατική χώρα και όλοι είναι έτοιμοι να μας χαρίσουν άφθονο θέαμα.

Στην πίστα Mandalika οι αναβάτες του MotoGP είχαν την ευκαιρία να κάνουν δοκιμές πριν από περίπου έναν μήνα. Τα προβλήματα δεν έλειψαν σε εκείνες τις δοκιμές καθώς η άσφαλτος σε πολλά σημεία έσπαγε με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της Dorna να ζητήσουν από τους υπεύθυνους της πίστας να προβούν σε διορθώσεις – κάτι που έγινε. Στις δοκιμές πολύ καλά στοιχεία είχαν δείξει όλα τα εργοστάσια με τους Pol Espargaro, Fabio Quartararo και Luca Marini να έχουν τους καλύτερους χρόνους.

Προβλέψεις για την Ινδονησία

Στο Κατάρ πριν από δύο εβδομάδες, γίναμε μάρτυρες μιας απίθανης εμφάνισης από τον Enea Bastianini. ΟO τελευταίος νικητής στην Ινδονησία ήταν ο Tadayuki Okada το 1997 μπροστά από τους Doohan και Criville. Ιταλός αναβάτης της Gresini Ducati ήταν απίστευτα γρήγορος, δεν έκανε λάθη και πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του, σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη της ομάδας Fausto Gresini. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Pol Espargaro με την Repsol Honda ο οποίος έκλεισε το βάθρο, ενώ ανάμεσα στους δύο αναβάτες ήταν ο Brad Binder με την εργοστασιακή KTM.

Εκείνο που πρέπει να περιμένουμε στην Ινδονησία είναι η απάντηση των Yamaha και Ducati. Ο Fabio Quartararo και όλοι οι αναβάτες της Yamaha είχαν πολύ φτωχή απόδοση σε μια πίστα η οποία συνήθως ταιριάζει στην YZR-M1. Από την άλλη, οι αναβάτες της Ducati, ιδιαίτερα οι εργοστασιακοί, είχαν καταστροφική απόδοση στο Κατάρ και σίγουρα στην Ινδονησία θα θελήσουν να διώξουν τις όποιες αμφιβολίες δημιουργήθηκαν. Στο παιχνίδι δυνατά θα είναι και ο Marc Marquez, τα εργοστασιακά Suzuki και οι Aprilia, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η KTM που είναι ικανή για το βάθρο όπως αποδείχτηκε στο Κατάρ.

Για τη νίκη στην Mandalika θα παλέψουν οι Marc Marquez, Jorge Martin, Alex Rins και Fabio Quartararo. Για το βάθρο θα προσθέσουμε τους Joan Mir, Pol Espargaro και Enea Bastianini.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του τριημέρου

Παρασκευή 18/3

04:50 Ελεύθερες Δοκιμές 1
09:05 Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 19/3

04:50 Ελεύθερες Δοκιμές 3
08:25 Ελεύθερες Δοκιμές 4
09:05      Q1
09:30      Q2

Κυριακή 20/3

06:00 Αγώνας Moto3
07:20 Αγώνας Moto2
09:00 Αγώνας MotoGP

Ας θυμηθούμε τι έγινε στο Κατάρ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Aprilia RS660 ντύνεται με τη σημαία της Αμερικής

MotoGP Κατάρ: Ο απίθανος κος Bastianini!

Δέκα χρόνια επιτυχιών στη σχέση Marquez-Honda