Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στην EICMA 2021 στο Μιλάνο, στο περίπτερο της Aprilia, είχαμε συναντήσει ένα περίεργα βαμμένο RS660 τοΣτο ρεζερβουάρ θα υπάρχει ειδική ένδειξη με τον αριθμό του συγκεκριμένου μοντέλου από τα 1.500 που θα κατασκευαστούν. οποίο δεν είχαμε ξαναδεί. Ήταν αφιερωμένο στο αμερικανικό πρωτάθλημα μοτοσικλέτας και έφερε γραφικά με τη σημαία της Αμερικής στα πλαστικά του. Η Aprilia αποφάσισε αυτό το πρωτότυπο μοντέλο να το βγάλει στην παραγωγή σε περιορισμένο αριθμό μόλις 1.500 μονάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά της Αμερικής είναι πάρα πολύ σημαντική για την ιταλική μάρκα, ιδιαίτερα όσον αφορά την σπορ σειρά μοτοσικλετών της όπως τα RSV4 και Tuono V4. Αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισε να πάρει μέρος στο αμερικανικό πρωτάθλημα Super Twins το οποίο ακολουθεί το επίσημο πρωτάθλημα MotoAmerica των ΗΠΑ και αφορά ελαφριές, δικύλινδρες μοτοσικλέτες. Το RS660 με την πρώτη χρονιά συμμετοχής του σάρωσε νίκες και τίτλους κατακτώντας την κορυφή με άνεση, βάζοντας στον αμερικανικό χάρτη των σπορ μοτοσικλετών το μοντέλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Λίγο μεγαλύτερο φέρινγκ και μονόσελο κάλυμμα στο πίσω μέρος.

Το Aprilia RS660 Limited Edition έχει σχεδιαστεί με βάση την αμερικανική σημαία κάτι που σημαίνει ότι συνδυάζει χρώματα μπλε, κόκκινο και λευκό. Φυσικά, δεν λείπουν τα αστέρια της “αστερόεσσας“, ενώ έχει τοποθετηθεί ειδικό κάλυμμα στη θέση του συνεπιβάτη. Το φέρινγκ είναι λίγο πιο μεγάλο σε μέγεθος για καλύτερη αεροδυναμική κάλυψη, ενώ στο τεχνικό κομμάτι η μοτοσικλέτα είναι ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Kaleb de Keyrel πήρε το πρωτάθλημα MotoAmerica Super Twins με την Aprilia RS660.

Η τιμή της στα 12.190€

Ο δικύλινδρος κινητήρα των 659 κ.εκ. αποδίδει 100 ίππους και 67Nm ροπής συνοδευόμενο από ένα πλούσιο Αναρτήσεις και φρένα παραμένουν ίδια με τη βασική έκδοση, ενώ το βάρος είναι στα 183 κιλά.πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων όπως ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστημα ελέγχου της σούζας, σύστημα ABS στροφής και πέντε επιλογές οδήγησης. Η Aprilia για το ειδικό αυτό RS660 προσφέρει επιλογή στον αναβάτη αν θέλει με ηλεκτρονικό τρόπο να αντιστρέψει τη φορά του κιβωτίου ταχυτήτων κάτι που σημαίνει ότι όταν πιέζεις προς τα κάτω το λεβιέ ανεβάζεις σχέσεις, ενώ όταν πιέζεις προς τα πάνω κατεβάζεις σχέσεις. Φυσικά, το σύστημα συνοδεύεται από σύγχρονο quickshifter.

Το RS660 Limited Edition είναι διαθέσιμο σε 1.500 αριθμημένες μονάδες στην τιμή των 12.190€.

Βίντεο από τη συμμετοχή της Aprilia στο MotoAmerica.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δικό της σύστημα ραντάρ για scooter ετοιμάζει η Piaggio

Έτοιμη για βάθρα η Aprilia στο MotoGP του 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης