Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μέσα στο 2021 και κυρίως στο 2022 πολλά είναι τα νέα μοντέλα τα οποία διαθέτουν συστήματα ραντάρ Αισθητήρες και ραντάρ σε όλες τις πλευρές του scooter, όχι μόνο εμπρός και πίσω.και αισθητήρων για υποβοήθηση της οδήγησης. Σύστημα ενεργητικής ρύθμισης της ταχύτητας ταξιδιού (Active Cruise Control) ή σύστημα προειδοποίησης οχήματος σε τυφλό σημείο (Blind Spot Detection) είναι μερικά από τα οφέλη που προσφέρουν αυτές οι τεχνολογίες και μπορούν να βοηθήσουν στις μεγάλες μοτοσικλέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι συμβαίνει όμως με τα scooter και τις μοτοσικλέτες που κινούνται στον αστικό ιστό. Η Piaggio φαίνεται πως είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό σύστημα ραντάρ για τα scooter της το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των συγκεκριμένων δικύκλων. Η νέα πατέντα της Piaggio, η οποία κατατέθηκε σε Ευρώπη και Αμερική και πήρε έγκριση τον Ιανουάριο του 2022, έχει να κάνει με ραντάρ τοποθετημένα στις τέσσερις πλευρές του scooter.

Το ένα από τα σχέδια της πατέντας της Piaggio που πήρε έγκριση σε Αμερική και Ευρώπη.

Μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει ότι το scooter θα έχει μεγάλες δυνατότητες εντοπισμού άλλων οχημάτων και κυρίως άλλων Το σύστημα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στις μοτοσικλέτες της Aprilia και Moto Guzzi.μοτοσικλετών που μέχρι τώρα τα συστήματα δεν μπορούσα να ανιχνεύσουν λόγο μικρού μεγέθους. Εκτός από την προειδοποίηση, το σύστημα πάει ένα βήμα παρακάτω καθώς είναι σε θέση να προβλέπει κινήσεις, να υπολογίζει την κλίση της μοτοσικλέτας, να συγκρίνει ταχύτητες οχημάτων και να ενημερώνει τον αναβάτη σε πραγματικό χρόνο για το τι μπορεί να κάνει και τι όχι.

Οι μοτοσικλέτες και τα scooter κινούνται με πολύ διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τα αυτοκίνητα. Πόσο μάλλον όταν κινούνται στην πόλη με όλα αυτά τα εμπόδια που έχουν να αντιμετωπίσουν. Το σύστημα της Piaggio λοιπόν θα κάνει πιο ασφαλή την μετακίνηση, ενώ σε δεύτερο επίπεδο θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες μοτοσικλέτες του Ομίλου, όπως Aprilia και Moto Guzzi.

Το ηλεκτρικό One+ είναι το μέλλον της εταιρείας και σίγουρα κάποια στιγμή θα αποκτήσει αυτά τα προηγμένα συστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αξία της Vespa υπολογίζεται στα 906 εκατομμύρια ευρώ!

Διαθέσιμο το νέο Aprilia SR GT 125 στα 3.990€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης