Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha ανακοίνωσε ένα νέο επενδυτικό κεφάλαιο στις ΗΠΑ, σε συνέχεια του πρώτου αντίστοιχου κεφαλαίου της το 2018.

Η Yamaha ίδρυσε την Yamaha Motor Ventures (YMV) στη Silicon Valley το 2015 και είναι η YMV που είναι υπεύθυνη για την αναζήτηση των εταιρειών που θα επωφεληθούν από το νέο επενδυτικό ταμείο της Yamaha Motor.


Συνολικά, 100 εκατομμύρια δολλάρια έχουν τοποθετηθεί για επένδυση από τη Yamaha Motor ως μέρος του νέου της πακέτου, Yamaha Motor Exploratory Fund, L.P. II, που ακολουθεί το πρώτο Exploratory Fund το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha λέει ότι “αυτό το ταμείο είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση τεχνολογιών και ευκαιριών, με στόχο την επέκταση νέου επιχειρηματικού τομέα και την εξασφάλιση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων”.

Η ίδρυση του δεύτερου ταμείου αποτελεί μέρος του «Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Διαχείρισης» της Yamaha που διαρκεί από το 2022 έως το 2024, και μέρος του στόχου του είναι η ανάπτυξη μικρότερων επιχειρήσεων σε αυτό που η Yamaha αποκαλεί «βασικές επιχειρήσεις» που θα συμβάλουν στην εξασφάλιση των προαναφερθέντων «ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων» για τη Yamaha.

Το δεύτερο Yamaha Motor Exploratory Fund ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 και θα διαρκέσει για 10 χρόνια, καθιστώντας το ένα πολύ πιο μακροπρόθεσμο έργο από το πρώτο ταμείο.

Η Yamaha λέει ότι οι επιχειρήσεις-στόχοι της για επενδύσεις είναι «Startups με καινοτόμες τεχνολογίες και άφθονο δυναμικό επιχειρηματικής ανάπτυξης στους τομείς των μεταφορών, της ρομποτικής, της τεχνητής νοημοσύνης, της fintech/insurtech και της ψηφιακής υγείας και ευεξίας».

Το τι ακριβώς θα προκύψει από το νέο επενδυτικό ταμείο είναι φυσικά ακόμη ασαφές, αν και η επιδίωξή του για «data/AI» ίσως δείχνει το ενδιαφέρον της Yamaha για την ανάπτυξη τεχνολογίας «αυτοοδήγησης» για τις μοτοσυκλέτες της μέσω αυτού του ταμείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης