Του Δημήτρη Διατσίδη   

Η περιορισμένης παραγωγής σε 200 κομμάτια μοτοσυκλέτες με αποκλειστικό σκοπό τη χρήση σε πίστα της Αυστριακής ΚΤΜ, η RC 8C πουλήθηκε σε 2 λετπά και 38 δευτερόλεπτα, διαδικτυακά βέβαια. 
Οι δυνητικοί αγοραστές κατευθύνθηκαν σε μια ψηφιακή πλατφόρμα, όπου δήλωναν το ενδιαφέρον τους για τη μοτοσυκλέτα που κοστίζει 40,000€, πληρώνοντας μια προκαταβολή. Μόλις άνοιξε η πώληση οι 200 πρώτοι που έκλεισαν και πλήρωσαν και το υπόλοιπο είναι οι ιδιοκτήτες αυτής της συλλεκτικής μοτοσυκλέτας και 30 από αυτούς θα παραλάβουν τις μοτοσυκλέτες τους στις 26 Απριλίου του 2023 σε ένα ειδικό track day που θα γίνει στην πίστα της Βαλένθια.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η μοτοσυκλέτα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη Βόρεια Ντακότα από την Krämer Motorcycles, που βέβαια συνεργάστηκε με τους τεχνικούς της ΚΤΜ. Η RC 8C φτιάχτηκε από υπερ-υψηλής ποιότητας υλικά, αλλά στον τομέα του κινητήρα προτιμήθηκε η αξιόπιστη λύση του μοτέρ LC8c που είναι δικύλινδρο εν σειρά, με κυβισμό 889 κ.εκ. και απόδοση 132 ίππους με τις επεμβάσεις που έχει δεχτεί. Το βάρος είναι μόλις στα 142 κιλά άδεια και όλα συνάδουν στην απόλυτη οδηγική απόλαυση μέσα στην πίστα.

Όσοι δεν πρόλαβαν να κλείσουν μια, ας μην απογοητευτούν τελείως, αφού έχει ανοίξει λίστα αναμονής για την περίπτωση που υπάρξουν ακυρώσεις από τους 200 πρώτους. 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης