Τα οικονομικά bonus του Bagnaia για την σεζόν του 2022

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022, 11:00
Τα οικονομικά bonus του Bagnaia για την σεζόν του 2022

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Αν το να πάρεις το Πρωτάθλημα MotoGP από μόνο του δεν είναι ένα κίνητρο πηγαίας χαράς, ο Pecco Bagnaia έχει άλλον ένα λόγο να είναι χαρούμενος. Σε μια αξέχαστη σεζόν για την οικογένεια της Ducati, με την κατάκτηση των Πρωταθλημάτων των MotoGP και των Superbikes, ο Ιταλός αναβάτης που χάρισε στο εργοστάσιο της Borgo Panigale έναν τίτλο που ξέφευγε από τα χέρια τους από το 2007 έχει επίσης ένα πολύ μεγάλο μπόνους... που πάει στην τσέπη του.

Σύμφωνα με τη La Reppublica de Italia, ο Ιταλός είχε μισθό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για όλη τη σεζόν του 2022, αλλά σε αυτό πρέπει να προστεθούν και τα μπόνους που κατάφερε να μαζέψει ο Bagnaia καθόλη την σεζόν.

Για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Pecco Bagnaia βραβεύτηκε με ένα χρηματικό έπαθλο 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, συν ένα επιπλέον μπόνους 810 χιλιάδων ευρώ λόγω των προσωπικών του αποτελεσμάτων: 100 χιλιάδες ευρώ ανά νίκη αγώνα, συν άλλες 50 χιλιάδες για κάθε δεύτερη θέση και 30 χιλιάδες για κάθε τρίτη.

Και αν και οικονομικά όλα αυτά τα μπόνους είναι εξαιρετικά σημαντικά, ας μην ξεχνάμε και το έπαθλο που του έδωσε η Dorna, μέσω της συνεργασίας της με την BMW: ως ο καλύτερος αναβάτης στις κατατακτήριες κατά την διάρκεια της σεζόν, ο Bagnaia πήρε επίσης μια ολοκαίνουργια BMW M3 Competition Touring XDrive, που έχει κόστος γύρω στις 120 χιλιάδες ευρώ.

Με όλα αυτά, ο Bagnaia έχει πολλούς λόγους για να χαμογελά, φυσικά για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ακόμα περισσότερο αφού ανέτρεψε την διαφορά των 91 βαθμών από τον Fabio Quartararo, συν όλα τα οικονομικά μπόνους και τα βραβεία που του δόθηκαν. Σίγουρα το να είσαι πρωταθλητής στα MotoGP είναι υπέροχο, αλλά και όλες αυτές οι «έξτρα» παροχές είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022, 11:07