του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πόλεμος του παπιού είναι ένα δεδομένο στους δρόμους της Μαλαισίας, με τους 32 εκατομμύρια κατοίκους, με την πρωτεύουσα Κουάλα Λομπούρ και τα περίχωρά της να συγκεντρώνουν 7 εκατομμύρια, εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό κινείται με δύο τροχούς.

Στην πρόσφατη έκθεση μοτοσυκλέτας που οργανώθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις της πίστας της Σεπάνγκ, τα παπιά είχαν φυσικά την τιμητική τους, στα περίπτερα των εταιριών, αλλά και σε ειδικά περίπτερα που είχαν οι βελτιωτές που έχουν αναπτυχθεί πάρα πολύ και μάλιστα οι μεγαλύτεροι από αυτούς καλύπτουν τις ανάγκες και πολλών άλλων κρατών, στα οποία το παπί κατέχει σημαντικό μερίδιο στις πωλήσεις μοτοσυκλετών. Φυσικά της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης στη λίστα αυτών των κρατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρα από τα απλά παπιά, υπάρχουν τα αγωνιστικά που συμμετέχουν στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα της Μαλαισίας, με περιορισμένες βελτιώσεις σε σχέση με τα παπιά παραγωγής, τα καλύτερα μοντέλα των οποίων πωλούνται από 2,000 έως 2,500 €. Τα κιτ βελτίωσης μπορούν μαζί με τη δουλειά να διπλασιάσουν ή και να τριπλασιάσουν την τιμή αγοράς.

Υπάρχει όμως και η υπερβολή, με παπιά που διατηρούν τα φώτα και το δικαίωμα να κυκλοφορούν στους δρόμους, αλλά φτάνουν σε όψη και τιμή τις μεγάλες μοτοσυκλέτες.

Τα Σούπερ Παπιά που παρουσίασε ο οίκος βελτιώσεων Tobaki είναι σχεδόν κανονικές μοτοσυκλέτες, με βελτιώσεις στον κινητήρα των συνήθως 150 κ.εκ., αλλά κυρίως με βελτιώσεις στο πακέτο αναρτήσεων, φρένων, ζαντών, ελαστικών και αεροδυναμικής, που δίνουν εξωπραγματικά αποτελέσματα. Φυσικά αυτές οι κατασκευές δεν μπορούν να συμμετέχουν σε κανονικούς αγώνες, αλλά το να κυκλοφορεί κάποιος στο δρόμο της Κουάλα Λομπούρ με κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό για όλους γύρω. Οι τιμές επίσης εκτοξεύονται σε επίπεδα των 10,000€ + με το μέσο όρο μισθού γύρω στα 600€.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε βελτιωμένους κινητήρες παπιών!!! Υπερβολή θα πει κανείς… Όμως η υπερβολή είναι κάτι που οι περισσότεροι αγαπούν, είτε μπορούν να την αντέξουν οικονομικά, είτε απλά μπορούν να τη θαυμάσουν…

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης