Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 10/4 για πρώτη φορά στο υπερσύγχρονο και διεθνών προδιαγραφών εκθεσιακό κέντρο του METROPOLITAN Expo.

Η κορυφαία έκθεση-θεσμός για τον κόσμο του δικύκλου, θα υποδέχεται το κοινό έως και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 14:00 έως τις 21:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου «Sustainable Ride» με θέμα «Το μέλλον της μοτοσυκλέτας: Βιώσιμη και ασφαλής κινητικότητα», με την παρουσία διακεκριμένων ομιλητών.

Την κεντρική εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου πραγματοποίησε εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ως καθ’ ύλην αρμόδια η Υφυπουργός Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Το δίκυκλο έχει μικρότερη κατανάλωση, αντίστοιχα μικρότερη εκπομπή ρύπων, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο ενόσω κινείται, αλλά και ενόσω σταθμεύει. Ένα σημαντικό θέμα που αφορά στην οδική ασφάλεια αλλά και στην ευχέρεια χρήσης του δικύκλου είναι οι ελιγμοί ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Πρόκειται για μια καθημερινότητα που σήμερα αντίκειται σε όσα λέει ο ΚΟΚ. Θα είμαστε αυστηρότεροι στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με όσους επιμένουν να κινδυνεύουν και να παρανομούν κινούμενοι χωρίς το προστατευτικό κράνος. Θα υπάρχουν αυστηρές ποινές και υψηλά χρηματικά πρόστιμα ειδικά για τους καθ’ έξιν παραβάτες. Είναι απολύτως αναγκαίο ως λαός να αναπτύξουμε μια κουλτούρα ασφάλειας συνολικά, που ξεκινά από τα παιδιά μας. Τα στοιχεία σήμερα δείχνουν ότι το 34% των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας αφορούν μηχανές. Το 2021 είχαμε 214 θύματα. Αν σ’ αυτό το ποσοστό προστεθούν τα ποδήλατα και τα μοτοποδήλατα ανεβαίνουμε στο 40%. Ο απολογισμός δεν είναι καλός. Είναι σημαντικό να μειώσουμε την ταχύτητά μας, να φοράμε πάντα το κράνος και τα προστατευτικά αλλά και να τηρούμε τον ΚΟΚ ώστε να συνυπάρχουμε με ασφάλεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασίλης Σπανάκης μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΜΕ κ. Ιωάννη Σώκιαλη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης τόνισε όσον αφορά στη μείωση του κόστους μετακινήσεων: «Η κινητικότητα είναι στο κέντρο μιας σειράς προβλημάτων της καθημερινότητας με πρώτο το χαμένο χρόνο. Η κινητικότητα είναι συνδεδεμένη άμεσα με την περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά και την οικονομική επιβάρυνση. Ένα μεγάλος μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού αφορά στις καθημερινές μετακινήσεις. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να επιφέρει βελτιώσεις και στους τρεις τομείς, το γνωρίζω καλά ως αναβάτης. Η ασφάλεια είναι προτεραιότητά μας θέλουμε να μειωθεί ο αριθμός των τραυματιών και νεκρών από τροχαία, εξ’ ου και η μείωση του ΦΠΑ στα κράνη. Η συγκεκριμένη περίοδος δεν προσφέρεται για δημοσιονομικές ελαφρύνσεις». Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Σπανάκης πρόσθεσε: «Το μέλλον δεκάδων επιχειρήσεων και χιλιάδων εργαζομένων εξαρτάται και από τη μοτοσυκλέτα. Η πενταήμερη έκθεση στο χώρο του Metropolitan Expo ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, με ουρές κόσμου που περιμένει να δει τα περίπτερα. Για πολλούς εργαζόμενους η μετακίνηση είναι το αντικείμενο εργασίας τους. Στόχος της πολιτικής μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη η υγεία και η ασφάλειά του. Κεντρικός στόχος της Κυβέρνησης παραμένει ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης που σε μεγάλο βαθμό περνά μέσα από ένα βιώσιμο σύστημα αστικών μεταφορών. Προφανώς ο εκσυγχρονισμός της σχεδίασης του αστικού περιβάλλοντος και η βιωσιμότητα στηρίζονται και στο πλαίσιο των μετακινήσεων. Η ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας είναι κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα. Η διαμόρφωση του βιοκλιματικού δείκτη μας επιτρέπει να διαφυλάσσουμε και τον εργαζόμενο με μοτοσυκλέτα. Η ασφάλεια των διανομέων κατά την εργασία τους προβλέπεται πλέον με προδιαγραφές εξοπλισμού οι οποίες ποικίλουν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες».

Θεσμικό χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΣΕΜΕ, κ. Ιωάννης Σώκιαλης: «Σας καλωσορίζω σ’ αυτό το συνέδριο που αφορά στο μέλλον της μοτοσυκλέτας. Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που συνδυάζεται μ’ αυτή την έκθεση που ήταν όνειρο ζωής για μας να την πραγματοποιήσουμε στο συγκεκριμένο χώρο. Το συνέδριο φέρνει στο προσκήνιο τη μοτοσυκλέτα και το σκούτερ τα οποία κατά την άποψή μας δεν χρήζουν της προσοχής που τους αρμόζει».

 

Μέχρι την Κυριακή 14/4 όλες οι κορυφαίες εταιρείες και όλα τα νέα μοντέλα θα είναι στην ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2024.

Οι φίλοι των δύο τροχών θα έχουν την δυνατότητα να δουν για πρώτη φορά περισσότερα από 700 μοναδικά μοντέλα μοτοσυκλέτας, να κάνουν Test Rides σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και να ενημερωθούν για ότι νέο κυκλοφορεί σε εξοπλισμό ασφάλειας και ένδυσης, ελαστικά, ανταλλακτικά και συντήρηση των δικύκλων.

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας
Τετάρτη 10/4 – Παρασκευή 12/4: 14:00-21:00
Σάββατο 13/4 & Κυριακή 14/4 : 10:00-21:00

Πληροφορίες : www.moto-expo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης