Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν τσεκάραμε τελευταία φορά την Itchy Boots, η Noraly μόλις είχε ξεκινήσει ένα νέο ταξίδι με την Honda CRF300L Rally. Αφού πήρε το πλοίο από την Ισπανία και έφτασε στο Μαρόκο, ξεκίνησε να οδηγεί και να εξερευνεί μια ήπειρο που ελάχιστα είχε βρεθεί στο παρελθόν.

Το ταξίδι είναι το ζουμί των βίντεο της Itchy Boots — όχι τόσο ο προορισμός, αλλά το πώς φτάνει εκεί, ποιον συναντά και τι βλέπει, τι βιώνει και μοιράζεται μαζί μας στην πορεία. Σε αυτό το βίντεο, ξεκινάει από την οροσειρά High Atlas του Μαρόκου, όπου το πρωί η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν (περίπου -5 βαθμούς Κελσίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς, το ζευγάρι στο κατάλυμα του οποίου έμεινε η Noraly έχει μια ζεστή κουζίνα και σερβίρει ένα υπέροχο και ζεστό πρωινό με τσάι πριν ξεκινήσει το ταξίδι. Καθώς οδρόμος ανοίγεται μπροστά της, διασχίζει ένα εποχικό ποτάμι που είναι πλέον ξηρό, αλλά θα είναι πολύ πιο δραστήριο αργότερα μέσα στη σεζόν. Σήμερα, όμως, στα μέρη που υπήρχε ακόμα λίγο νερό, τώρα είναι πάγος.

Καθώς ταξιδεύει, παρατηρεί το ευρύ φάσμα των διαφορετικών γλωσσών που ομιλούνται στην περιοχή. Ήρθε περιμένοντας να μπορεί να χρησιμοποιήσει τα γαλλικά της λόγω της αποικιακής ιστορίας της περιοχής (το Μαρόκο απέκτησε την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία το 1956).

Ωστόσο, ανακάλυψε ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που μιλούν επίσης ισπανικά χάρη σε πολλούς Ισπανούς επισκέπτες στην περιοχή. (Το Μαρόκο και η Ισπανία έχουν επίσης μια μακρά ιστορία που αξίζει να ψάξετε αν σας ενδιαφέρει, αλλά είναι λίγο έξω από την αρμοδιότητα αυτού του άρθρου) Μια ποικιλία από άλλες γλώσσες ομιλούνται επίσης εδώ, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων μορφών αραβικών και βερβερικών— και οι γλώσσες που χρησιμοποιούνται ποικίλλουν ευρέως ανάλογα με το πού στη χώρα ταξιδεύετε.

Ανεξάρτητα από τις γλώσσες που ομιλούνται, ωστόσο, μια σταθερά στα βίντεο της Noraly είναι πόσο φιλικοί και εξυπηρετικοί τείνουν να είναι οι άνθρωποι. Είτε σταματάει για να ζητήσει οδηγίες, είτε προσπαθεί να βρει κάπου να φάει το μεσημεριανό της γεύμα, οι άνθρωποι είναι απίστευτα ευγενικοί σε κάθε γλώσσα. Είναι μια μεγάλη υπενθύμιση ότι υπάρχουν πολλοί καταπληκτικοί άνθρωποι στον κόσμο, αν μας δωθεί η ευκαιρία να περάσουμε χρόνο μαζί τους.

Στο τέλος του βίντεο, έχει φτάσει στην έρημο Σαχάρα και βρίσκει κατάλυμα κοντά σε μερικούς αμμόλοφους που σκοπεύει να εξερευνήσει. Στο επόμενο βίντεο, θα πρέπει να δούμε λίγο περισσότερο χρόνο στην άμμο.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης