Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Από το 1929 που η FB Mondial ιδρύθηκε στο Μιλάνο ποτέ στην ιστορία της δεν έχει κατασκευάσει Το 2004 η FB Mondial κήρυξε πτώχευση, αλλά από το 2014 και έπειτα έχει ξεκινήσει μια νέα πορείαμοτοσυκλέτα της κατηγορίας των scooter. Ο μικρός κατασκευαστής από την Ιταλία ασχολήθηκε κυρίως με σπορ μοτοσυκλέτες δρόμου έχοντας μάλιστα να επιδείξει τέσσερις τίτλους κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix (125 κ.εκ. και 250 κ.εκ.).

Οι καιροί ωστόσο αλλάζουν και η FB Mondial είναι έτοιμη να δώσει στο κοινό ένα νέο μοντέλο και μάλιστα scooter! Πρόκειται για το Imola 125, ένα μικρό scooter το οποίο όπως γίνεται αντιληπτό πήρε το όνομά του από την θρυλική πίστα αγώνων. Η Mondial ακόμα και στο scooter της θέλησε να βάλει μια σπορ πινελιά έχοντας σχεδιαστικά πολλές γωνίες, αιχμηρή αισθητική και χυτές ζάντες 13 ιντσών στο χρώμα του χαλκού.

Έμφαση στην οδηγική συμπεριφορά και τον σπορ χαρακτήρα

Ο κινητήρας του Imola είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος 125 κ.εκ. ο οποίος ακολουθεί τις προδιαγραφές H FB Mondial έχει στην γκάμα της scrambler, classic, ρετρό και flat track μοντέλα.ρύπων Euro5. Στις αναρτήσεις έχουμε τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση της προφόρτισης, ενώ τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο εμπρός και ένα πίσω με σύστημα CBS συνδυασμένης πέδησης. Στον εξοπλισμό το FB Mondial Imola διαθέτει ψηφιακή οθόνη πληροφοριών, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και LED φωτιστικά σώματα, ενώ διαθέτει και χώρο κάτω από τη σέλα για ένα jet κράνος.

Το ιταλικό scooter είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματικές επιλογές, μπλε, κόκκινο και λευκό. η τιμή του αναμένεται να είναι ανταγωνιστική, κοντά στα 2.700€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Mondial τιμάει τον θρύλο των GP Carlo Ubbiati

Fantic Caballero Scrambler 500 Deluxe: Εμπλουτισμός γκάμας